Broodje wortel geitenkaas spread met balsamico

Broodje wortel geitenkaas spread met balsamico

Maak een heerlijk broodje wortel geitenkaas spread met balsamico

Een broodje 2.0 bomvol groenten en heerlijke smaken! Ik werd uitgedaagd voor een kookchallenge en maakte dit broodje wortel geitenkaas spread met balsamico! Met 5 gekozen ingrediënten als uitgangspunt ging ik aan de slag. Dit waren de ingrediënten: wortel, geitenkaas, courgette, balsamico en hazelnoten.

broodje wortel geitenkaas met balsamico

Romige wortel geitenkaas spread

Ik bedacht een smaakvolle spread van de wortel en geitenkaas. Ik had het idee van hummus in mijn hoofd qua structuur en ik vind het zelf altijd heerlijk om een broodje te besmeren met een spread, crème of saus. Het maakt het net even wat smeuïger en je voegt extra smaak toe. Vervolgens beleg je het broodje met geroosterde wortels en courgette en je maakt het af met balsamico, extra geitenkaas en hazelnoten! Een topcombi!

Broodjes beleggen als een pro

Een lekker broodje beleggen is natuurlijk afhankelijk van je smaak, maar ik vind het altijd heerlijk als het bepaalde elementen bevat voor een optimale smaakbeleving. Dus iets romigs in de vorm van een spread, crème of saus. Dan iets met structuur zoals groenten. Dit kan rauwkost zijn, maar ook gegrilde groenten zoals in dit recept. Nog iets fris en smaakvol als garnering dus bijvoorbeeld wat balsamico, een beetje citroensap of verse kruiden. En dan tenslotte nog iets met bite zoals noten of zaden. Zo heb je bij iedere hap een gevarieerd mondgevoel!

broodje wortel geitenkaas met balsamico

Broodje wortel geitenkaas spread met balsamico

Gang brunch, lunch, Ontbijt
Trefwoord courgette, geitenkaas, wortel
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 2 broodjes

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten

  • 2 luxe broodjes
  • 500 gram wortels
  • 1 courgette
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram roomkaas
  • balsamicostroop
  • handje hazelnoten
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de wortels schoon, snijd ze in de lengte in vieren en halveer ze. Snijd de courgette in plakjes.
  • Leg alles op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met peper en zout.
  • Rooster de groenten in 15 tot 30 minuten gaar. De courgette zal eerder klaar zijn dan de wortels dus haal die er eerder uit.
  • Houd wat wortels apart en pureer 2/3 met 100 g geitenkaas en de roomkaas. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de broodjes open, breng een royale laag wortel geitenkaasspread aan en beleg met plakjes courgette, wortel, extra geitenkaas en walnoten.
  • Maak tenslotte af met de balsamicostroop en eetsmakelijk!

Ben je ook dol op lekkere broodjes en brood?

Als je, net als ik, dol bent op een heerlijk broodje met extra’s dan zit je goed met één van de volgende recepten:



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.