fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Landbrood met ingelegde radijs en Hollandse garnalen

Landbrood met ingelegde radijs en Hollandse garnalen

Lekker eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! Wanneer je mooie producten en ingrediënten gebruikt dan is de smaak vaak al zo goed dat er verder weinig voor nodig is om een feestmaal op tafel te zetten! Neem nou dit landbrood met ingelegde radijs en Hollandse garnalen: een lust voor het oog en zo vol van smaak! De ingelegde radijs maak je heel makkelijk zelf en staat binnen 10 minuten in de koelkast waar het alleen maar lekkerder wordt naarmate je het laat staan. Na 2 uur is het al klaar voor gebruik en dan maak je er dus dit goed belegde brood mee! Natuurlijk begin je met een royale laag boter en daarvoor gebruik ik graag Flora Plant, een plantaardige roomboter die net zo romig en lekker is als roomboter.

Landbrood met ingelegde radijs en Hollandse garnalen

Lactosevrij en glutenvrij eten

Voor mij is het perfect dat ik Flora Plant al kende en tegenwoordig zelfs standaard in huis heb. Toen ik onlangs een EMB bloedtest deed, kreeg ik te horen dat ik minder goed tegen gluten, soya en lactose kan. Daarnaast kwam er nog veel meer uit de test dus voor mij reden genoeg om de komende tijd mijn voeding daarop aan te passen. Hoe fijn is het dan dat Flora Plant geen lactose of soya bevat en gewoon ontzettend lekker is! Bovendien is het een stuk minder belastend voor het milieu dan gewone roomboter en ik merk dat die overweging een steeds grotere rol gaat spelen in mijn eetpatroon.

Landbrood met ingelegde radijs en Hollandse garnalen

Makkelijk recept voor een uitgebreide lunch met landbrood met ingelegde radijs en Hollandse garnalen

Maar terug naar dit lekkere en ontzettend makkelijke recept voor een uitgebreide lunch! Een lekkere dikke snee (glutenvrij) brood, royaal besmeerd met gezouten Flora Plant…. Eigenlijk is dat al heel erg lekker! Maar als je dat nog afmaakt met de lekkere ingelegde radijs, Hollandse garnalen en kiemgroenten dan is het pas echt genieten! Lees dus snel verder voor het recept en ga dit weekend uitgebreid genieten van deze lunch!

Landbrood met ingelegde radijs en Hollandse garnalen

Flora Plant ook proberen?

Ben jij inmiddels benieuwd of Flora Plant echt zo lekker is als roomboter? Je kunt het nu gratis uitproberen. Er is namelijk een speciale cashback actie. Als je een pakje Flora Plant koopt, kun je hier je aankoopbedrag terugkrijgen. De actie loopt tot 6 september 2020.

Landbrood met ingelegde radijs en Hollandse garnalen

Recipe by Debbie

Ingrediënten

  • Ingelegde radijsjes
  • 1 bosje radijsjes, schoongemaakt

  • 1 kleine rode ui

  • 3 blaadjes laurier

  • 3 teentjes knoflook, gepeld

  • 3 el bruine basterdsuiker

  • 250 ml witte wijnazijn

  • Overige
  • Flora Plant gezouten

  • 1 (glutenvrij) landbrood, in dikke plakken

  • 200 g Hollandse garnalen

  • Kiemgroenten ter garnering

  • Versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  • Snijd de radijsjes en ui in flinterdunne plakjes. Dit gaat het makkelijkst met een mandoline of foodprocessor met rasp.
  • Doe alle ingrediënten voor de ingelegde radijsjes in een schone afsluitbare pot en schud goed. Zet in de koelkast en na 2 uur zijn de ingelegde radijsjes klaar voor gebruik.
  • Besmeer een snee landbrood royaal met Flora Plant gezouten, beleg met de ingelegde radijsjes, kiemgroenten en Hollandse garnalen en bestrooi met zwarte peper.

Inspiratie voor de lunch

Wil jij nog meer lekkere inspiratie voor lunchgerechten? Er staat van alles op de blog: van brood tot salades tot een heerlijke frittata! Neem eens een kijkje bij één van de volgende recepten:

landbrood met ingelegde radijs en hollandse garnalen



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Scroll Up