clubsandwich met haring, olijven en zongedroogde tomaat

Clubsandwich met haring, olijven en zongedroogde tomaat

Wat heb ik zitten smullen van deze geweldige clubsandwich met haring, olijven en zongedroogde tomaat! Ieder jaar kijk ik weer uit naar de opening van het haringseizoen. Ik ben dol op die volvette smakelijke visjes en eet ze het liefst zonder al teveel poespas. Maar foodie als ik ben, wil ik er ook weleens iets anders mee doen dus bedacht ik deze Italian style clubsandwich ermee. Echt een dikke vette aanrader hoor! Zo zou ik wel iedere dag willen lunchen en het is ook nog eens veel lekkerder dan een saaie boterham met kaas.

clubsandwich met haring, olijven en zongedroogde tomaat
clubsandwich met haring, olijven en zongedroogde tomaat

Clubsandwich met vis

Een clubsandwich is trouwens niks meer dan geroosterd brood belegd met groenten en vlees of vis. Vervolgens wordt het brood in driehoeken gesneden en vastgezet met een prikker. Wel nodig ook omdat je meestal drie boterhammen, soms zelfs 4, gebruikt voor een clubsandwich. Op deze clubsandwich met haring, olijven en zongedroogde tomaat heb ik ook nog lekkere pittige rucola toegevoegd en verse tomaat. Om het een beetje smeuïg te maken, heb ik rozemarijn mayonaise gebruikt en dat combineert ontzettend goed!

clubsandwich met haring, olijven en zongedroogde tomaat

Clubsandwich met haring, olijven en zongedroogde tomaat

Recipe by Debbie

Voor 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 haringen (Hollandse nieuwe)

  • 3 volkoren boterhammen

  • 2 bladeren ijsbergsla

  • Rucola

  • 3 zongedroogde tomaten, in reepjes

  • 2 eetlepels groene olijven, in ringetjes

  • 1 grote vleestomaat, in plakken

  • 1 à 2 eetlepels rozemarijn mayonaise (Remia)

  • Extra: grillpan of grillijzer

Bereidingswijze

  • Grill de boterhammen in de grillpan of in het grillijzer knapperig.
  • Smeer een royale laag rozemarijn mayonaise op een boterham en beleg achtereenvolgens met tomaat, ijsbergsla, rucola, zongedroogde tomaat, olijven en wat haring.
  • Leg er een boterham op en herhaal alle stappen.
  • Sluit af met de laatste boterham en snijd de clubsandwich diagonaal doormidden.
  • Serveer desgewenst met extra rozemarijn mayonaise.

Tips

  • Lekker als lunch maar ook als voorgerecht als je de boterham in vieren snijdt!
clubsandwich met haring, olijven en zongedroogde tomaat

Wil je nog meer maken met vis?

Er staan nog meer lekkere recepten met vis op de blog, al dan niet in combinatie met brood. Hier vind je er een aantal:

Ga jij deze clubsandwich met haring, olijven en zongedroogde tomaat maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 

Wil je dit recept bewaren op Pinterest?

Bewaar deze foto op Pinterest en je hebt altijd het recept bij de hand!

Clubsandwich met haring, olijven en zongedroogde tomaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.