Courgettesoep met mosterd
In de herfst gaat er voor mij niks boven een lekkere soep als lunch. Het is zo makkelijk en ideaal om restjes groenten op te maken. Ik bewaar altijd de stronken van de broccoli zodat ik er later soep van kan maken en deze keer combineerde ik het met courgette. Pas maakte ik ook al een broccolisoep met aardappel maar deze combi is toch weer heel anders. Ik voegde lekker wat mosterd en specerijen toe en zo krijg je een smakelijk soepje. Deze courgettesoep met mosterd is lekker stevig en vult goed!
Ingrediënten en bereidingswijze courgettesoep met mosterd
- 2 courgettes
- 2 stronken broccoli (zonder de roosjes)
- 1 ui
- 1 wortel
- een stengel bleekselderij
- 1 teen knoflook
- 1 liter kippenbouillon
- een eetlepel mosterd
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel korianderpoeder
- versgemalen zwarte peper
- olijfolie
- Snipper de ui en snijd de wortel en bleekselderij in stukjes.
- Verhit wat olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin de ui, wortel en bleekselderij.
- Snijd vervolgens de courgette en broccoli in blokjes en voeg dit toe aan het uimengsel. Bak het een paar minuten mee.
- Voeg de kurkuma, het korianderpoeder en mosterd toe en schep goed om.
- Blus het geheel af met de bouillon en breng de courgettesoep aan de kook.
- Laat de soep nog 15 minuten koken en pureer tenslotte met de staafmixer.
- Breng de courgettesoep met mosterd op smaak met verse zwarte peper en naar wens een lepeltje extra mosterd.
Nog meer met courgette maken?
- Pasta met courgette en kikkererwten
- Zeewier pastasalade met courgette en sardines
- Pizza met courgette, ricotta en pesto
Ga jij deze courgettesoep met mosterd maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.