Gnocchi ovenschotel met courgette en chorizo
Het is altijd leuk om rond te neuzen op de sites van mijn collegabloggers! Helemaal wanneer je als doel hebt om er iets lekkers van te gaan koken. Sinds Mandy van Mandy and more de Swiepswoepswap in het leven heeft geroepen, doe ik trouw iedere maand mee om een recept van een collega foodblogger te gaan maken en daar eventueel een twist aan te geven. Deze maand was Saskia van The Baking Bucketlist aan de beurt. Deze vrolijke Brabantse heeft een site vol lekkers er mijn oog viel gelijk op de gnocchi. Ik gaf er een kleine draai aan en maakte er een gnocchi ovenschotel met courgette en chorizo van.
Inhoudsopgave
Gnocchi di patate
Misschien heb je nog nooit van gnocchi (spreek uit als ‘njokkie’) gehoord. Het is een soort pasta gemaakt van bloem en aardappelpuree en vaak geserveerd met een eenvoudige botersaus met salie en Parmezaanse kaas. In Italië noemen ze ze dan ook vaak gnocchi di patate (patate = aardappels in het Italiaans) Zelf maken doe ik ook regelmatig, dat is altijd een leuk en mindful werkje! Er staat zelfs nog een recept klaar voor pompoengnocchi die ik hoognodig eens moet uitwerken haha. In ieder geval is deze ovenschotel ruim voldoende voor een groot gezin of bak het restje de volgende dag lekker op voor de lunch.
Gnocchi ovenschotel met courgette en chorizo
Ingrediënten
- 1 kg gnocchi
- 200 g chorizo (geen plakjes)
- 1 ui, gesnipperd
- 3 courgettes, in vieren en dan in plakjes
- 200 g spinazie
- 150 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 200 ml kookroom of slagroom
- 100 g oude geraspte kaas
- peper en zout
- olijfolie
Instructies
- Bak de chorizo in een diepe koekenpan op middelhoog vuur uit. Zet alvast een grote pan gezouten water op het vuur voor de gnocchi.
- Voeg vervolgens de ui en courgette toe en laat deze in ongeveer 20 minuten op matig vuur gaar worden.
- Doe de geraspte Parmezaanse kaas en room erbij en breng aan de kook. Laat dit 10 minuten op middelhoog vuur inkoken.
- Kook ondertussen de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de spinazie bij de courgette en laat slinken.
- Roer de uitgelekte gnocchi erdoor en breng alles op smaak met peper en wat zout. Proef vooral voordat je zout toevoegt want de chorizo is al zout.
- Schep de gnocchi in een ovenschaal en bestrooi met de oude geraspte kaas.
- Bak nog 10 à 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en knapperig korstje vormt.
Notities
Gnocchi zijn altijd lekker!
Er staan nog wat recepten op de blog voor gnocchi. Lekker van genieten!