Gnocchi met bietensaus

Gnocchi met bietensaus

Hoe kom ik op ideeën?

Er wordt mij vaak gevraagd hoe ik op ideeën kom voor recepten. Ik vind het lastig om daar antwoord op te geven omdat het bij mij eigenlijk vaak een beetje vanzelf gaat. Natuurlijk zie ik op social media een hoop lekkers voorbij komen en onbewust sla ik daar dingen van op in mijn achterhoofd. Bepaalde combinaties, ingrediënten waar ik nog weleens wat mee wil doen, verrassende smaken. Ik denk zelf ook veel na over eten en wat ik nog allemaal wil bereiden maar ik vergeet het toch altijd weer op te schrijven. Soms vind ik het dan weer lastig om te bedenken wat ik nou ook weer had bedacht haha. 

Boodschappen

Eén keer per week doe ik de grote boodschappen. Van tevoren denk ik dus na over wat ik die week ongeveer wil gaan eten. Ik kijk daarvoor eerst altijd de koelkast en voorraadkast na want meestal heb ik nog aardig wat in huis en van weggooien houd ik niet. Daarom probeer ik altijd restjes te verwerken en eerst op te maken wat ik heb. Nu zag ik nog bieten liggen die op moesten. Regelmatig maak ik er een risotto van of doe ze door een salade maar deze keer wilde ik iets anders. En toen bedacht ik me dat het ook wel heel lekker zou zijn met gnocchi! Met een restje spianata romana (wat wij altijd op de pizza van de kinderen doen) zag ik alweer een lekkere maaltijd voor me. Bovendien erg makkelijk en snel klaar. Soms is dat wel even fijn en helemaal als het dan zo supersmakelijk is! 

Gnocchi met bietensaus

Ingrediënten en bereiding

 • 400 gram gnocchi 
 • 500 gram voorgekookte bieten
 • 200 gram (kook)room
 • 2 takjes tijm
 • 2 takjes rozemarijn
 • 100 gram spianata romana (vleeswaren, te vervangen door salami)
 • 2 theelepels grove mosterd
 • peper en zout 
 • olijfolie
 1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de gnocchi. 
 2. Snijd de spianata in reepjes en bak ze een paar minuten in wat olijfolie. Haal ze uit de pan en zet apart.
 3. Pureer 2/3 van de bieten met de staafmixer. Snijd de rest in blokjes.
 4. Bak de bietenblokjes 5 minuten met de fijngehakte tijm en rozemarijn in dezelfde pan als de spianata romana. 
 5. Voeg de mosterd toe en bak 1 minuutje mee.
 6. Doe de gepureerde bieten met de room bij de bietenblokjes en breng de saus zachtjes aan de kook. 
 7. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. 
 8. Schep ze rechtstreeks bij de bietensaus, eventueel met wat extra kookvocht voor een smeuïge saus.
 9. Breng op smaak met peper en zout. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.