Pizza met tomaat, zongedroogde tomaat en kappertjes

Pizza met tomaat, zongedroogde tomaat en kappertjes

Met pizza recepten is het eigenlijk net als met pasta recepten: de eenvoudige combinaties zijn vaak het lekkerst. Niet al teveel poespas, een paar mooie ingrediënten bomvol smaak zijn voldoende. En soms kun je door één ingrediënt toe te voegen alweer een nieuwe combinatie maken. Deze pizza met tomaat, zongedroogde tomaat en kappertjes is weer net wat uitgebreider dan de klassieke pizza Margherita met tomaat, mozzarella en basilicum.

pizza met tomaatjes, zongedroogde tomaat en kappertjes

Nieuwe combinaties

Ik weet nog wel dat ik tijdens mijn studie in Perugia (Italië) regelmatig naar een pizzeria ging met vrienden en dat daar wel 100 verschillende pizza’s op de kaart stonden. Het was best lastig om te kiezen omdat er vaak maar 1 ander ingrediënt bij was gevoegd of juist weg gelaten. Maar zo doe ik het ook en het is maar net waar ik zin in heb of wat ik in huis heb. Zo kom je steeds op andere combinaties die ook weer superlekker zijn! Je kunt dit natuurlijk zelf ook doen. Gebruik gewoon mijn foolproof basisrecept voor pizzadeeg en beleg de pizzabodem met jouw favoriete beleg!

Pizza met tomaat, zongedroogde tomaat en kappertjes

Het lekkerste pizzadeeg maak je natuurlijk zelf. Je kunt altijd kiezen voor het gemak en de snelheid van kant- en klaar deeg maar zelf maken is niet veel werk en de smaak is zoveel beter. Begin rond 12 uur met het deeg en dan kun je tegen een uur of 17 pizza gaan bakken. Wij moeten de houtoven op tijd aansteken om die te verwarmen naar 350 graden maar wanneer je de gewone oven gebruikt, heb je natuurlijk maar 10 minuten nodig om voor te verwarmen. Kijk even of jouw oven een pizzastand heeft en gebruik die dan op de hoogst mogelijke temperatuur voor het beste resultaat. In het recept staat ook nog eens hoe je deze pizza met tomaatjes het beste kunt bakken.

Pizza met tomaat, zongedroogde tomaat en kappertjes

Recipe by Debbie

Voor 1 persoon
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 5 uur
Oventijd: 12 minuten

Ingrediënten

  • Basisrecept pizzadeeg

  • 1 blik gepelde tomaten

  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

  • 8 cherrytomaatjes, gehalveerd

  • 3 zongedroogde tomaten, in reepjes

  • 1 eetlepel kappertjes

  • 1/2 bol mozzarella, in stukjes gescheurd

Bereidingswijze

  • Maak het pizzadeeg zoals beschreven in het basisrecept. Voor 1 pizza gebruik je 1/4 van het deeg dus 200 gram ongeveer. Verdubbel de hoeveelheden naar wens afhankelijk van hoeveel pizza’s je wilt beleggen.
  • Pureer de gepelde tomaten en meng met de Italiaanse kruiden. Deze hoeveelheid is genoeg voor 4 – 6 pizza’s.
  • Verwarm de oven voor (inclusief bakplaat) op de pizzastand (275 graden) en zo heet mogelijk en vorm de pizzabodem met je handen.
  • Bestrijk de bodem dun met tomatensaus en laat een rand van ongeveer 1 cm over aan de buitenkant.
  • Beleg de bodem met zongedroogde tomaten, kappertjes en mozzarella.
  • Verdeel de cherrytomaatjes erover en leg de pizza op de bakplaat of op de pizzaschep.
  • Bak de pizza, afhankelijk van je oventemperatuur in 3 tot 12 minuten gaar. Ik bak mijn pizza’s op 400 graden Celsius en dan zijn ze in 2 minuten gaar. In de oven bak ik ze op 275 graden Celsius en dan zijn ze in ongeveer 8 minuten gaar.

Tips

  • Ook lekker met wat extra pesto om te serveren
pizza met tomaatjes, zongedroogde tomaat en kappertjes

De lekkerste pizzarecepten

Het lijstje pizzarecepten op de blog wordt steeds langer! Iedere maand komt er een nieuw recept bij zodat je genoeg keuze hebt.

Ga jij deze pizza met tomaatjes, zongedroogde tomaat en kappertjes maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.