Zomerse salade met burrata, kersen en balsamico dressing

Zomerse salade met burrata, kersen en balsamico dressing

De ultieme zomerse salade: Burrata met cherrytomaten, kersen en balsamico dressing

Wil je een indruk maken met een fris, heerlijk en eenvoudig gerecht dat op en top zomers is? Maak dan deze zomerse salade met burrata, kersen en balsamico dressing. We kennen allemaal wel het gebruik van aardbeien of ander zomerfruit in een salade, maar kersen worden niet zo vaak gebruikt. Terwijl die enorm goed combineren met de frisse cherrytomaten en de romigheid van de burrata. Verse oregano maakt het helemaal af.

Waarom dit recept bijzonder is

Burrata is een smakelijke Italiaanse kaas gemaakt van mozzarella en room en is de laatste jaren steeds populairder geworden. Inmiddels is deze kaas ook goed verkrijgbaar in Nederland, gelukkig maar want het is zo lekker! De romige kern is onweerstaanbaar en de zachte smaak vult de frisse, levendige smaken van cherrytomaten en kersen goed aan. Wat het extra bijzonder maakt, is de dressing. Door beurre noisette toe te voegen aan de balsamico krijg je een nootachtige smaakexplosie die deze salade naar een hoger niveau tilt. Verse oreganoblaadjes zijn bovendien super smaakvol en ook eens wat anders dan anders. Je kunt deze eventueel vervangen door basilicumblaadjes.

zomerse salade met burrata, kersen en balsamico dressing

Perfect voor elke gelegenheid

Met dit recept zit je goed voor elk moment. Een lekkere zomerse brunch, uitgebreide lunch of bij de barbecue, deze zomerse salade met burrata, kersen en balsamico dressing is de nieuwe favoriet. Je zet hem zo op tafel en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Ook een echte aanrader als picknickgerecht! Serveer het met een stuk knapperig brood om de heerlijke sappen op te nemen en genieten maar!

Handige tips

Kersen ontpitten is even een werkje, maar wel beter om te doen. Anders moet je bij elke hap zo’n kers ontpitten en dat eet niet lekker. Ik gebruik daarom het liefst een kersenontpitter, een handig apparaatje waarmee je zo alle kersen ontpit hebt. En oregano kun je tegenwoordig wel in de supermarkt kopen, maar wist je dat dit een hele makkelijke vaste plant is voor in je tuin of op je balkon. Scheelt een hoop geld, je hebt een mooie plant en het is ook nog eens milieuvriendelijker! Mijn plant staat al jaren in de tuin en ik kan ervan blijven oogsten!

Zomerse salade met burrata, kersen en balsamico dressing

Gang Bijgerecht, Salade, voorgerecht
Trefwoord burrata, kersen, oregano, tomaten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • kersenontpitter

Ingrediënten

  • 500 gram cherry trostomaten
  • 200 gram kersen ontpit
  • 1 bol burrata
  • 2 takjes oregano alleen de blaadjes
  • 2 el balsamico
  • 25 gram roomboter
  • peper en zout

Instructies

  • Halveer de cherrytomaatjes en doe deze met de kersen in een schaal.
  • Snijd de roomboter in blokjes van gelijke grootte en laat deze al roerend smelten op middelhoog vuur.
  • Laat de boter al roerend pruttelen tot deze lichtbruin wordt. Let op dat de boter niet verbrandt! Haal van het vuur en laat afkoelen in een kom.
  • Meng de boter met de balsamico en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de cherrytomaatjes en kersen met de oregano en schep om met de helft van de dressing.
  • Voeg de burrata in stukjes toe en schep hier nog wat extra dressing over. Serveer direct.

Notities

De boter kan weer gaan stollen, dit maakt voor de smaak niet uit. 

Nog meer zomerse recepten

Maak ook eens één van de volgende zomerse recepten! Nu het mooie weer eindelijk lijkt te blijven, gaan we er van genieten ook!

Dit recept bevat affiliate links. Wanneer je via de link iets koopt, ontvang ik een klein percentage. Dit helpt me om deze site in de lucht te kunnen houden. Lees hier meer over in mijn disclaimer.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.