Ga terug Email Link
zomerse salade met burrata, kersen en balsamico dressing

Zomerse salade met burrata, kersen en balsamico dressing

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Salade, voorgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • kersenontpitter

Ingredients
  

  • 500 gram cherry trostomaten
  • 200 gram kersen ontpit
  • 1 bol burrata
  • 2 takjes oregano alleen de blaadjes
  • 2 el balsamico
  • 25 gram roomboter
  • peper en zout

Instructions
 

  • Halveer de cherrytomaatjes en doe deze met de kersen in een schaal.
  • Snijd de roomboter in blokjes van gelijke grootte en laat deze al roerend smelten op middelhoog vuur.
  • Laat de boter al roerend pruttelen tot deze lichtbruin wordt. Let op dat de boter niet verbrandt! Haal van het vuur en laat afkoelen in een kom.
  • Meng de boter met de balsamico en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de cherrytomaatjes en kersen met de oregano en schep om met de helft van de dressing.
  • Voeg de burrata in stukjes toe en schep hier nog wat extra dressing over. Serveer direct.

Notes

De boter kan weer gaan stollen, dit maakt voor de smaak niet uit. 
Trefwoord burrata, kersen, oregano, tomaten