Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Zomerse salade met burrata, kersen en balsamico dressing
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
20
minuten
min
Gang
Bijgerecht, Salade, voorgerecht
Porties
4
personen
Equipment
kersenontpitter
Ingredients
500
gram
cherry trostomaten
200
gram
kersen
ontpit
1
bol
burrata
2
takjes
oregano
alleen de blaadjes
2
el
balsamico
25
gram
roomboter
peper en zout
Instructions
Halveer de cherrytomaatjes en doe deze met de kersen in een schaal.
Snijd de roomboter in blokjes van gelijke grootte en laat deze al roerend smelten op middelhoog vuur.
Laat de boter al roerend pruttelen tot deze lichtbruin wordt. Let op dat de boter niet verbrandt! Haal van het vuur en laat afkoelen in een kom.
Meng de boter met de balsamico en breng op smaak met peper en zout.
Meng de cherrytomaatjes en kersen met de oregano en schep om met de helft van de dressing.
Voeg de burrata in stukjes toe en schep hier nog wat extra dressing over. Serveer direct.
Notes
De boter kan weer gaan stollen, dit maakt voor de smaak niet uit.
Trefwoord
burrata, kersen, oregano, tomaten