Wortel artisjokken salade
Volgens de schijf van 5 moeten we iedere dag 250 gram groenten en 2 stuks fruit eten. Dat is best veel, vooral qua groenten. Misschien heb je het idee dat je veel groenten eet maar als je het weegt, valt het toch tegen. Ik eet zelf vrijwel elke dag groenten maar toch haal ik geen 250 gram. Om daar verandering in te brengen en omdat het gewoon superlekker is, probeer ik vaker groenten bij de lunch te eten. Deze wortel artisjokken salade is weer zo’n heerlijke salade waarmee je extra veel groenten binnen krijgt en die je in een bakje ook makkelijk meeneemt naar je werk.
10 minuten
25 minuten
Eenvoudig
- 1 bos worteltjes
- 1 pot gemarineerde artisjokken
- 10 zwarte olijven zonder pit
- Olijfolie
- Peper en zout
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schil de wortels en halveer ze in de lengte.
- Leg ze op de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met zout.
- Rooster de wortels in 20 à 25 minuten gaar.
- Klop een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 1 theelepel mosterd en peper en zout.
- Leg de wortels op een bord en schep de artisjokken en olijven erover.
- Sprenkel tenslotte de dressing over de wortel artisjokken salade en strooi de Provençaalse kruiden erover.
Trek gekregen in nog meer wortel recepten?
- Kruidige wortelsoep met linzen
- Perzik wortelsalade met avocado
- Wortel pastinaakrösti met eikhaas
- Polentapizza met wortels
- Alles over wortels
Ga jij deze wortel artisjokken salade maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.