fbpx

Shortbread koek met 3 ingrediënten

Shortbread koek met 3 ingrediënten

Shortbread is zo ontzettend lekker! Deze brosse koek is een traditioneel Brits koekje dat niet mag ontbreken bij het dagelijkse thee moment. Makkelijk te maken en snel klaar en dat je deze shortbread koek met 3 ingrediënten maakt, is nog eens mooi meegenomen! Soms heb je gewoon zin in iets dat snel en makkelijk klaar is. In plaats van naar de supermarkt fietsen, maak ik dan meestal een makkelijk en snel recept en dan is deze koek echt super! Je kunt er heel eenvoudig smaakmakers aan toevoegen zoals vanille of kruiden, citroenrasp of gember. Voor gember shortbread staat er al een recept op de blog en dat is ook zeker een aanrader!

shortbread met maar 3 ingrediënten

Omdat je shortbread met maar 3 ingrediënten maakt, doe ik dat bijna nooit in de keukenmachine maar gewoon met de handmixer en mijn favoriete mengkom. Juist omdat het zo eenvoudig is, vind ik het leuk om dan alles met de hand te doen, zeker omdat het beslag zo lekker ruikt! Wanneer suiker en boter met elkaar mengen, ontstaat er iets magisch haha. Heerlijk! Als je geen boterkoekvorm hebt dan kun je ook een rol maken van het deeg en die in plakjes snijden. Je moet het deeg dan wel eerst verpakt laten koelen in de koelkast.

Makkelijk en snel: deze shortbread koek met maar 3 ingrediënten is altijd lekker!

Ingrediënten

  • 185 g bloem

  • 90 g witte basterdsuiker + extra om te bestrooien

  • 185g gezouten roomboter of roomboter met 1 tl zout, op kamertemperatuur

Bereidingswijze

  • Klop de roomboter met de suiker zacht en romig.
  • Zeef de bloem erboven en kneed alles kort door elkaar tot een deegbal.
  • Maak de bal wat platter, verpak in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht) en vet een boterkoekvorm van 24 cm doorsnede in. Als je die niet hebt, bekleed dan een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het deeg uit zodat het in de vorm past en druk goed aan. Prik er met een vork gaatjes in en bak het shortbread in 45 minuten gaar.
  • Laat iets afkoelen en bestrooi met extra basterdsuiker (optioneel).

Zelf koekjes bakken

Koekjes bakken is zeker één van mijn favoriete bezigheden! Met bloem, boter en suiker kun je zoveel kanten op en zelfgemaakte koekjes smaken toch altijd net wat lekkerder dan iets dat je kant en klaar koopt. En het hele huis ruikt natuurlijk heerlijk naar de geur van versgebakken koek. Ben jij ook zo’n koekiemonster? Probeer dan zeker eens één van deze koekjes recepten uit.

Wil je het recept voor shortbread koek met 3 ingrediënten bewaren?

Gebruik dan onderstaande foto om het recept op je favoriete bord op Pinterest op te slaan!

shortbread met maar 3 ingrediënten

Deze zijn ook lekker

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Deze heerlijke frisse frambozen yoghurttaart met chocoladebodem is niet te zoet en extra lekker door de zelfgemaakte shortbread koekbodem.

Citroen mascarpone cake

Citroen mascarpone cake

Deze heerlijke citroen mascarpone cake krijgt een extra accent door toevoeging van citroentijm. De cake is lekker smeuïg en met de heerlijke room bovenop een ware traktatie.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Deb's Bakery & Kitchen