Ga terug Email Link
shortbread met maar 3 ingrediënten

Shortbread met maar 3 ingrediënten

Makkelijk en snel: deze shortbread koek met maar 3 ingrediënten is altijd lekker!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Uncategorized
Porties 4 servings
calorieën 300 kcal

Ingredients
  

  • 185 g bloem
  • 90 g witte basterdsuiker + extra om te bestrooien
  • 185g gezouten roomboter of roomboter met 1 tl zout, op kamertemperatuur

Instructions
 

  • Klop de roomboter met de suiker zacht en romig.
  • Zeef de bloem erboven en kneed alles kort door elkaar tot een deegbal.
  • Maak de bal wat platter, verpak in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht) en vet een boterkoekvorm van 24 cm doorsnede in. Als je die niet hebt, bekleed dan een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het deeg uit zodat het in de vorm past en druk goed aan. Prik er met een vork gaatjes in en bak het shortbread in 45 minuten gaar.
  • Laat iets afkoelen en bestrooi met extra basterdsuiker (optioneel).