Rozemarijn zoutjes

Rozemarijn zoutjes

Snacken tussendoor

Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die nooit tussen de maaltijden door iets snacken. Dat kan fruit zijn, een cracker, yoghurt, wat lekkers, zoet of zout. Ik eet regelmatig fruit of snoepgroenten tussendoor maar ik vind het ook heerlijk om wat zouts te snacken. En tegenwoordig probeer ik dan gewoon zelf wat te bakken. Zo sla ik 2 vliegen in 1 klap want ik vind het hartstikke leuk om weer iets nieuws te creƫren. Deze rozemarijn zoutjes zijn snel klaar en door het volkorenmeel ook nog best gezond als snack.

rozemarijn zoutjes

Kruiden

Ik ben gek op kruiden zoals rozemarijn, tijm, salie en basilicum. Vooral de hardere kruiden kun je perfect verwerken in brood, cake en dus in crackertjes. Met dit recept maak je lekkere rozemarijn zoutjes die perfect tussendoor kunnen of bij een borrel. Dip ze bijvoorbeeld eens in een camembert die je in de oven hebt opgewarmd en zo lekker gesmolten is. Hmmm, ik proef het al bijna! Uiteraard kun je ze zo zout maken als je zelf wilt door de hoeveelheid zeezout bovenop aan te passen. Ik gebruikte trouwens de milde olijfolie van Flor y Sabor, meer daarover lees je hier. Nog een laatste tip: je kunt de zoutjes natuurlijk kruiden zoals je wilt! Een beetje paprikapoeder erdoor is bijvoorbeeld ook heerlijk!

Ingrediƫnten en bereidingswijze rozemarijn zoutjes

voor een bakplaat vol zoute crackertjes

  • 200 gram volkorenmeel
  • 100 gram semolina (tarwegriesmeel)
  • 180 ml water
  • 50 ml olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte rozemarijn
  • 1 theelepel zout
  • extra: grof zeezout om te bestrooien
  1. Verwarm de oven op 210 graden Celsius.
  2. Meng het volkorenmeel, de semolina, rozemarijn en zout door elkaar.
  3. Voeg het water en de olijfolie toe en meng met een houten lepel tot een deeg. Kneed dit nog even goed door.
  4. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een rechthoek met een dikte van 3 mm.
  5. Leg het onderste vel bakpapier met het deeg op een bakplaat en bestrooi naar smaak met zeezout.
  6. Bak in ongeveer 20 minuten tot de zoutjes knapperig zijn.
  7. Haal de bakplaat uit de oven, laat de rozemarijn zoutjes afkoelen en breek in stukjes.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up