Risotto met witte bonen en stoofvlees
Om maar met de deur in huis te vallen, dit was echt zo’n goeie maaltijd! Leandro heeft achter elkaar 2 borden leeg zitten eten en dat is echt geen makkelijke eter. Het is een heel toegankelijk recept qua smaak en optimaal comfortfood. Deze risotto met witte bonen en stoofvlees vergt wat tijd qua voorbereiding omdat je de dag van tevoren het stoofvlees moet garen en de witte bonen moet weken maar het is het waard. En als je een minder tijdrovende variant wilt dan geef ik je onderaan het recept nog tips om het te vereenvoudigen.
Inhoudsopgave
Italiaanse maaltijd voor het hele gezin
Door het toevoegen van zongedroogde tomaten en tomatenpuree krijg je bovendien een intense tomatensmaak en dat maakt dit gerecht een topper! Verdubbel gerust de hoeveelheden voor meer personen en nodig je familie uit voor een Italiaans diner! Serveer er dan vers brood bij en misschien zo’n lekkere panzanella of caponata. Hoe dan ook zet je met dit risotto recept een heerlijke maaltijd voor het hele gezin op tafel!
Risotto met witte bonen en stoofvlees
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 3 uur
Begin 1 dag van tevoren met het vlees en de bonen
Ingrediënten
- 300 gram risottorijst
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 100 ml droge witte wijn
- 1,5 liter groentebouillon
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 takjes rozemarijn, de blaadjes fijngesneden
- 15 zongedroogde tomaten, in stukjes
- 250 gram witte bonen, minstens 8 uur geweekt in koud water
- 300 gram stoofvlees, reeds gegaard, in stukjes
- 25 gram roomboter
- 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt plus extra om te serveren
- olijfolie
- peper en zout
- rucola
Instructies
- Spoel de geweekte witte bonen af en kook ze in ruim water 30 minuten voor.
- Verhit in een grote pan met dikke bodem 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui op laag vuur ongeveer 5 minuten.
- Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee.
- Doe de tomatenpuree en rozemarijn erbij en bak kort mee en voeg dan de risottorijst toe. Bak de rijstkorrels glazig in een paar minuten.
- Blus de rijst af met de witte wijn en roer tot de wijn is opgenomen.
- Voeg dan steeds beetje voor beetje groentebouillon toe en roer ondertussen goed.
- Doe na 15 minuten de gekookte bonen bij de rijst en ga door met het toevoegen van bouillon,
- Voeg dan na 10 minuten de stukjes stoofvlees toe en de zongedroogde tomaten.
- Na ongeveer 25 minuten is de rijst al dente maar proef vooral zelf of je vindt dat het nog langer moet.
- Roer de roomboter en Parmezaanse kaas erdoor en serveer met rucola en extra Parmezaanse kaas.
- Buon appetito!
Notities
Risotto recepten
Ben jij ook zo gek op risotto? Kijk dan ook eens bij deze heerlijke recepten:
- Romige pompoenrisotto met cranberries en geitenkaas
- Risotto met geroosterde tomaatjes en ricotta
- Risotto funghi met spinazie
- Risotto met snijbonen en chorizo
- Risotto met prei en Hollandse garnalen
Ga jij deze risotto met witte bonen en stoofvlees maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.