Review Prosecco made me do it

Review Prosecco made me do it

Cocktail o’clock!

Een receptenboek vol met 60 sprankelende cocktails, allemaal met prosecco en superleuk vormgegeven met illustraties en een roze met gouden omslag! Dat kan bijna niet anders dan een heel leuk boek zijn! Ik ben gek op prosecco en de klassieke cocktail bellini is een van mijn favoriete cocktails! Met slechts 2 ingrediënten maak je deze heerlijke zomerse cocktail die uitgevonden werd door Giuseppe Cipriani, de eigenaar van Harry’s Bar in Venetië. Uiteraard vind je het recept voor een bellini in het boek. In mijn review Prosecco made me do it verklap ik nog een paar heerlijke cocktails uit het boek!

‘Proseccodrinkers hebben veel meer lol’

Wat is prosecco?

Wat ik heel fijn vind is dat er in het boekje op een vlot geschreven manier wordt uitgelegd wat prosecco is en waar het vandaan komt. Lange tijd werd prosecco helemaal niet gedronken en hoewel het de laatste jaren immens populair is geworden, weten de meeste mensen er nog maar weinig vanaf behalve dat het lekker is. Leuk dus om iets meer te weten te komen over dit bijzondere drankje dat al in 1868 voor het eerst gemaakt werd! Prosecco wordt gemaakt in Noord-Italië en bestaat voor minimaal 85% uit het druivenras glera. Prosecco kan alleen gemaakt worden in een bepaalde streek van Italië en daarom vind je op het etiket een DOC of DOCG indicatie met daarop de herkomst. Toch leuk om wat meer te weten over je favoriete bubbels!

Review Prosecco made me do it

Soorten prosecco

Dat prosecco alleen maar zoet zou zijn, is een misvatting maar hoe kom je er nou achter hoe de prosecco die je op het oog hebt, smaakt? Het etiket op de fles geeft aanwijzingen. Zo is een extra brut, een vrij nieuwe categorie, laag in suiker en dus erg droog. Een brut is aangenaam droog en een extra dry dan weer richting wat zoeter gaat. En dan heb je nog dry en die gaat al wat meer naar een dessertwijn toe. Handig als je geen suiker of siroop bij de hand hebt om je cocktail mee te zoeten! In het boek wordt uiteraard aangegeven welke soort prosecco het beste bij een recept past zodat alles in balans blijft.

Tips & Tricks

Naast uitleg over prosecco en de herkomst vind je ook nog tips & tricks in dit boekje. Onder andere over het bewaren van prosecco op de juiste manier, je overige ingrediënten staat er ook nog beschreven hoe je zelf je siroop in verschillende smaken kunt maken! Handig omdat je niet altijd opgescheept wil zitten met een grote fles siroop die je misschien maar eens in de zoveel tijd gebruikt. Deze tips zorgen ervoor dat je met een goede start aan de heerlijke cocktails kunt beginnen!

Prosecco made me do it

Prosecco combineert ontzettend goed met fruit en dat zie je ook terug in veel cocktails. Er wordt fruitpuree aan toegevoegd of een reepje citroenschil. Daarnaast wordt er ook lustig gemixt met andere sterke dranken zoals tequila, whiskey of gin. Met 60 recepten kun je, als echte prosecco lover je lol op en naar hartelust experimenteren en proeven van cocktails zoals een sbagliato (vergissing in het Italiaans) met campari, vermout en prosecco. Deze cocktail ontstond per ongeluk toen een barkeeper een fles prosecco pakte in plaats van gin. Of maak een positano pop met limoncello erin. En wat denk je van een dance party met rum en vlierbloesemlikeur? Prosecco  made me do it is een superleuk vrolijk boekje en daarnaast een erg leuk cadeautje voor de echte prosecco liefhebber!

Info

Het boek ‘Prosecco made me do it’ kost € 12,50 bij de (online) boekhandel

Ik heb prosecco made me do it ontvangen van uitgeverij SpectrumGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.