Pruimen chocoladerepen met gepofte rijst

Pruimen chocoladerepen met gepofte rijst

Ik was op zoek naar een gezonder tussendoortje voor mijn kinderen om mee te nemen naar school. Met deze pruimen chocoladerepen met gepofte rijst zit je dan wel goed! Ik deed weer eens mee aan de maandelijkse #swiepswoepswap waarbij je iets maakt van een andere foodblogger en werd gekoppeld aan Ellouisa Cooking. Ik volg haar al lang en maakte ook al eens eerder wat van haar blog: Kiptajine met honing en bloemkool.

Met Ellousia Cooking in de Koffietijd Bakwedstrijd

Als ik aan Ellouisa denk, dan denk ik aan koekjes!! En aan Marokkaanse recepten. Beide vind je op haar heerlijke blog met een overweldigend aantal recepten en ze heeft ook nog eens een koekjes bakboek. Wat wel leuk is om te vertellen: wij stonden in 2016 samen in de voorrondes van de Koffietijd bakwedstrijd. Helaas mocht Ellouisa niet door, maar we volgen elkaar wel! Zij maakte voor deze swiepswoepswap een variant op mijn peanut butter bars. Grappig, want ik koos dus voor een variant op haar dadel-quinoa repen, ook met pindakaas en chocolade.

Pruimen chocoladerepen met gepofte rijst

Pruimen chocoladerepen met gepofte rijst

Ik maakte dus een variant op de dadel-quinoa repen. Ik houd zelf wat minder van dadels en had nog gepofte rijst dus 1 en 1 is 2. Ook gebruikte ik hazelnoten omdat mijn zoon allergisch is voor walnoten. Je kunt met dit soort repen enorm goed variëren met de ingrediënten. Het is een fluitje van een cent om te maken en je hoeft het alleen maar in de koelkast te laten opstijven. Deze week is het vakantie, maar vanaf volgende week ga ik vaker dit als tussendoortje meegeven aan mijn jongens! Maak jij graag zelf gezondere tussendoortjes? Kijk ook eens bij deze recepten:

Pruimen chocoladerepen met gepofte rijst

Gang Tussendoortje
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Porties 16 stukken

Equipment

 • vierkante of rechthoekige bakvorm 20x20 cm
 • bakpapier

Ingrediënten

 • 80 gram gepofte rijst
 • 50 gram hazelnoten grof gehakt
 • 18 gedroogde pruimen in stukjes
 • 100 gram melkchocolade in stukjes
 • 100 gram pindakaas met stukjes noot
 • 3 el honing

Instructies

 • Bekleed het bakblik met bakpapier.
 • Meng de gepofte rijst met de noten en pruimen.
 • Doe de chocolade met de pindakaas en honing in een steelpan en verwarm op laag vuur tot de chocolade gesmolten is.
 • Meng het chocolademengsel met de gepofte rijst en verdeel het over het bakblik.
 • Druk het goed aan en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd daarna in repen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.