fbpx

Licor 43 yoghurt cupcakes met popcorn

Licor 43 yoghurt cupcakes met popcorn

Oops, I did it again haha. Soms sta ik ook verbaasd van mezelf, want dan bedenk ik weer iets en als ik het dan heb gemaakt, blijkt het precies zo te zijn als ik wilde! Zo ook met deze te lekkere Licor 43 yoghurt cupcakes met popcorn!! Met een lekkere frisse yoghurt mascarpone frosting en gekaramelliseerde Licor 43 chocolade popcorn. Het is een ontzettend feestelijk dessert of tussendoortje voor de feestdagen of andere momenten.

Licor 43 yoghurt cupcakes met popcorn

Licor 43

Ik ben een enorme fan van deze likeur. Het is kruidig, zoet en eigenlijk met niets te vergelijken. Lekker met ijsblokjes, maar ook in desserts of gebak. Ik maakte al eens verrukkelijke geitenkaas cheesecake met Licor 43 en rozijnen en nu maakte ik dus deze cupcakes. Je hebt namelijk boerenyoghurt met Licor 43. Nu ben ik meestal geen fan van teveel smaakjes in yoghurt, maar dit heeft echt goed uitgepakt. Dus dan kun je het ook goed gebruiken om iets lekkers mee te bakken, dat is next level smullen!

Licor 43 yoghurt cupcakes met popcorn

Licor 43 yoghurt cupcakes met popcorn

Het lijkt misschien een heleboel werk, maar deze Licor 43 yoghurt cupcakes met popcorn zijn makkelijker te maken dan je misschien zou denken. Je maakt het beslag en zodra de cupcakes in de oven zitten, ga je aan de slag met de chocolade popcorn en frosting. Je kunt kiezen voor het normale formaat cupcake of je kunt ook wat mini cupcakes maken. Niet iedereen heeft nog even veel trek na het kerstdiner, dus dan kunnen ze ook kiezen voor een mini cupcake. Bovendien staat het wel gezellig, die afwisseling tussen groot en klein.

Licor 43 yoghurt cupcakes met popcorn

Gang Dessert, Tussendoortje
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 8 personen

Equipment

  • mixer
  • cupcakepapiertjes
  • cupcake bakvorm

Ingrediënten

cupcakes

  • 30 gram roomboter
  • 75 gram suiker
  • 2 el Licor 43
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gram bloem
  • 215 gram Liqor 43 yoghurt
  • 40 gram chocolate chips

Yoghurt frosting

  • 220 gram mascarpone
  • 140 gram Licor 43 boerenyoghurt
  • 100 gram poedersuiker

Popcorn

  • 2 el pofmais
  • 20 gram chocolate chips
  • 1 el Licor 43
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 en doe cupcakevormpjes in een cupcake bakblik.
  • Mix de roomboter en de suiker.
  • Voeg de Licor 43, vanille, bakpoeder en ei toe en klop nog 2 minuten goed door.
  • Voeg om en om wat bloem en yoghurt toe en klop goed door tot er geen klontjes meer te zien zijn.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak ze in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Maak ondertussen de popcorn en de frosting. Doe voor de frosting de mascarpone en yoghurt in een kom en klop dit met de mixer tot elkaar tot het luchtig en stevig is.
  • Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en klop nog een paar minuten op. Zet koel weg tot gebruik.
  • Doe voor de popcorn een laagje zonnebloemolie in een pan waar een deksel op past.
  • Voeg de pofmais, chocolate chips en Licor 43 toe, leg het deksel op de pan en laat de pofmais op hoog vuur poffen. Zet het vuur uit zodra het niet meer 'popt' en schep goed door elkaar.
  • Schep wat frosting op de cupcakes en decoreer met popcorn.

Feestelijke gerechten om van te smullen

Maak je feestmenu compleet met één van deze lekkere gerechten±



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Deb's Bakery & Kitchen