Cheesecake met geitenkaas, rozijnen en licor 43

Cheesecake met geitenkaas, rozijnen en licor 43

Ik wilde al heel lang eens een zoete cheesecake maken met geitenkaas erin. Geen idee waarom maar het leek mij dus superlekker en misschien omdat cheesecake sowieso met roomkaas gemaakt wordt. Dus waarom geen romige geitenkaas haha. Ik ging dus aan de slag en bedacht deze cheesecake met geitenkaas, rozijnen en Licor 43. 

Rijke smaken van de herfst

Het leek mij lekker om een herfstachtige cheesecake te maken met rijke smaken. Ik heb granola gebruikt voor de bodem en omdat dit een appel granola is, dacht ik gelijk aan rozijnen. Ik heb, toen ik meedeed aan de koffietijd bakwedstrijd, een boterkoek gemaakt en daarin ook Licor 43 gebruikt en herinnerde me dat het heel goed samengaat met rozijnen. Haha, nou ik snap dat je misschien niet helemaal volgt hoe mijn gedachten soms gaan maar deze cheesecake is in ieder geval superlekker! 

Ingrediënten en bereidingswijze cheesecake met geitenkaas, rozijnen en Licor 43

bodem

 • 150 gram appel granola (Aldi)
 • 100 gram roomboter
 • 100 gram havermout
 • 50 gram suiker

Cheesecake vulling

 • 400 gram zachte geitenkaas
 • 175 gram zure room
 • 200 gram roomkaas
 • 50 gram appelstroop
 • 5 eetlepels Licor 43
 • 200 gram suiker
 • 4 eieren
 • snufje zout

Topping

 • 100 ml Licor 43
 • 175 gram rozijnen
 1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius en bekleed een bakvorm van 24 cm met bakpapier.
 2. Smelt de roomboter voor de bodem en meng dit in een kom met de granola, havermout en suiker. 
 3. Doe dit mengsel in de vorm en druk met de onderkant van een glas goed aan. 
 4. Klop de geitenkaas los met de suiker. 
 5. Voeg de appelstroop, zure room, roomkaas en een snuf zout toe en klop goed door elkaar. 
 6. Doe vervolgens de Licor 43 erbij en klop een voor een de eieren erdoor.
 7. Giet de vulling voorzichtig op de bodem en bak de cheesecake in 1 tot 1,5 uur gaar. Hij mag nog wat wiebelen in het midden.
 8. Laat de cheesecake volledig afkoelen en zet bij voorkeur een nacht in de koelkast.
 9. Breng de Licor 43 voor de topping aan de kook, doe de rozijnen erbij en leg het deksel erop. Laat dit staan tot de likeur is opgenomen. 
 10. Schep de afgekoelde rozijnen op de cheesecake en geniet ervan! 

Ga jij deze cheesecake met geitenkaas, rozijnen en Licor 43 maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 4 gedachten over “Cheesecake met geitenkaas, rozijnen en licor 43”

 • Wat een ge-weldige website heb je trouwens ook zeg! En dit recept zorgde er insta… ^_~ voor je te volgen. Wat lijkt ie mij én mijn moeder lekker. Deez gaan we deze winter nog maken en dan moet ik niet vergeten je te taggen natuuk. Bedankt voor je leuke reactie bij m’n dochtertje d’r Halloween pompoen. Ik wens je een hele fijne herfst. Liefs, Mijntje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.