Uitgebreide kerstlunch: 4 x belegd knäckebröd
Staat jouw kerstboom al? Dit jaar was ik nog eerder dan anders en de kerstboom en kerstversiering zorgen voor een heerlijk gezellig huis! Ik heb extra kaarsen in huis gehaald en nog wat kandelaars en qua servies heb ik ook nog wel één en ander op mijn wensenlijstje staan. Want nu we deze kerstperiode voornamelijk thuis zullen zijn, maken we het extra gezellig! En doen we rustig aan. Ik verheug me al op de kerstvakantie waarin ik zelf ook vrij ben en samen met de jongens foute kerstfilms ga kijken en koekjes ga bakken. En ze kunnen me vaker in de keuken helpen. Zoals met het recept voor een uitgebreide kerstlunch: 4 x belegd knäckebröd.
Inhoudsopgave
Rijk gedekte tafel met knäckebröd van Leksands
Wat mij betreft is een maaltijd altijd het leukst als er veel te kiezen valt! Allemaal verschillende schaaltjes en toppings op tafel zodat het er rijkelijk én smakelijk uitziet! Wanneer je kiest voor een knapperige basis zoals knäckebröd dan kun je helemaal los gaan met verschillende toppings. Ik koos voor het heerlijke knäckebröd van Leksands, (Verkrijgbaar bij Albert Heijn) een Zweeds merk dat al sinds 1817 knapperige crackers op ecologische wijze maakt. Om te variëren maakte ik 4 recepten voor superlekker belegd knäckebröd.
Uitgebreide kerstlunch: 4 x belegd knäckebröd
Wat hoort er nog meer bij een uitgebreide kerstlunch met 4 x belegd knäckebröd? Een heerlijke salade is altijd goed, zoals een broccolisalade met amandelen en geitenkaas of een spinaziesalade met peer en pecannoten. En een lekker sapje en een grote kan thee! Water met een smaakje kan natuurlijk ook. Doe bijvoorbeeld schijfjes sinaasappel en eventueel wat kruiden in een grote kan en schenk er ijswater bij. Dat staat nog feestelijk ook! Voor de toppings koos ik als basis voor geitenkaas, roomkaas, artisjokken en gegrilde groenten en maakte daar de 4 vegetarische toppings mee. Geniet er lekker van en laat je me weten welke jouw favoriet is?
Geitenkaas mieriksworteldip met augurken
Ingrediënten
- Leksands knäckebröd
- 125 gram zachte geitenkaas
- 1 tl mierikswortel
- 1 tl olijfolie
- Peper en zout
- 1 el gehakte verse peterselie
- Augurken in plakjes
Instructies
- Prak de geitenkaas met de mierikswortel en olijfolie door elkaar.
- Breng op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoor.
- Serveer op knäckebröd met plakjes augurk.
Notities
Chiliroomkaas met mango
Ingrediënten
- Leksands knäckebröd
- 200 gram roomkaas naturel
- 2 el chilisaus of meer naar smaak
- ½ mango in blokjes
- Chilivlokken
Instructies
- Roer de roomkaas met de chilisaus door elkaar.
- Beleg het knäckebröd met de chiliroomkaas en verdeel er blokjes mango over.
- Garneer met wat chilivlokken.
Gegrilde groenten met kappertjes
Ingrediënten
- Leksands knäckebröd
- ¼ aubergine in plakken
- ¼ courgette in plakken
- ¼ rode paprika in repen
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook geperst
- Peper en zout
- 1 el kappertjes
Instructies
- Schep de aubergine, courgette en rode paprika om met de olijfolie, knoflook en peper en zout naar smaak.
- Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de groenten aan beide kanten tot ze mooie grillstrepen hebben en gaar zijn.
- Beleg het knäckebröd met de gegrilde groenten en strooi er wat kappertjes overheen.
Artisjokkenpaté met granaatappelpitjes
Ingrediënten
- Leksands knäckebröd
- 1 pot gemarineerde gegrilde artisjokken 230 gram
- 1 takje tijm
- Peper en zout naar smaak
- Granaatappelpitjes
Instructies
- Pureer de uitgelekte artisjokken met de tijm en breng op smaak met peper en zout.
- Beleg het knäckebröd met de artisjokkenpaté en bestrooi met granaatappelpitjes.
Bewaar dit recept op Pinterest