Gezonde(re) bananen havermout bars

Gezonde(re) bananen havermout bars

Bakken met minder suiker

Gezond bakken is iets waar ik niet bij voorbaat heel enthousiast van word. Ik blijf erbij dat als je dan iets lekkers wil eten, je er ook optimaal van moet genieten en dat het dan niet helemaal gezond is, is ook niet erg. Zolang je het maar niet de hele dag door eet en niet in grote hoeveelheden. Toch waag ik mij af en toe aan gezonde(re) baksels. Sinds kort merken wij dat onze jongste zoon nogal hyper wordt van suiker. Nu is het al een mannetje dat vol met leven zit maar nog drukker hoeft dan ook weer niet haha. En dus probeer ik om lekkere maar gezonde(re) tussendoortjes te maken omdat hij wel een echte snoepkont is. Deze gezonde(re) bananen havermout bars zijn al een stap in de goede richting!

gezonde(re) bananen havermout bars

Gezond(er) bakken

Ik schrijf bewust gezonde(re) omdat je meestal in ‘gezond’ gebak toch een vorm van suiker vindt zoals dadels of ander gedroogd fruit, honing of agavesiroop. Uiteindelijk wordt het allemaal door je lijf omgezet in suiker. Deze bars bevatten echt maar 1 eetlepel honing dus dat is minimaal maar er zit in deze variant nog wel melkchocolade. Dit kun je  ook vervangen door rozijnen, noten of cacao nibs. Dan maak je er helemaal een verantwoord tussendoortje van dat bovendien hartstikke lekker is! Zo kun je je kinderen en jezelf zonder schuldgevoel laten genieten van iets lekkers!

Ingrediënten en bereidingswijze gezonde(re) bananen havermout bars

  • 2 rijpe bananen
  • 65 gram amandelboter
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • een ei
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 120 gram havermout
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel baking soda
  • snuf zout
  • 130 gram melkchocolade
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Bekleed een bakvorm van 20×30 cm met bakpapier.
  3. Prak de bananen fijn en meng deze met de amandelboter, honing, zonnebloemolie, ei en vanille extract.
  4. Meng de havermout met het bakpoeder, baking soda en een snuf zout.
  5. Spatel dit door het bananenmengsel en spatel tenslotte de in stukjes gehakte chocolade erdoor.
  6. Verdeel het beslag over de vorm en egaliseer het zoveel mogelijk.
  7. Bak de gezonde(re) bananen bars in 20 minuten goudbruin en gaar.

Wil je nog meer gezond bakken? Kijk dan eens bij het recept van deze Salted caramel amandel ‘cheesecake’

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.