Perzik abrikozen roomijs zonder ijsmachine

Perzik abrikozen roomijs zonder ijsmachine

IJsmachine, yes or no?

Hij staat al jaren op mijn verlanglijstje: een ijsmachine. Het lijkt me fantastisch om zelf met allerlei smaken te experimenteren en dan natuurlijk het proeven, hmmmm…. Maar ijsmachines zijn best duur, mijn vriezer is niet heel groot en zit altijd vol en laat ik het over mijn kleding nog maar niet hebben als ik teveel ijs eet haha. Dus de ijsmachine blijft nog even op mijn verlanglijstje staan. Gelukkig weerhoudt het me er niet van om zo nu en dan zelf roomijs te maken want ook zonder ijsmachine kan dat en met dit recept voor perzik abrikozen roomijs zonder ijsmachine is het nog eens heel makkelijk ook!

perzik abrikozenroomijs zonder ijsmachine

Zomerfruit galore

In de zomer ben ik vaak een beetje overenthousiast als ik al dat heerlijke zomerfruit zie en dan koop ik al snel te veel. Niet dat we het niet eten maar in de zomervakantie zijn we wat vaker dagjes weg en het meeste zachte zomerfruit neem je niet zo makkelijk mee. Ik maak regelmatig smoothies als er fruit over dreigt te blijven maar deze keer had ik zin in heerlijk romig ijs en de perziken en abrikozen moesten op. Die smaken combineren natuurlijk fantastisch met elkaar dus de keuze was snel gemaakt.  Volgende keer voeg ik wellicht nog wat lavendelbloemetjes toe of wat oranjebloesemwater voor een extra exotisch smaakje maar zo is het ook al lekker. Je kunt dit trouwens ook met andere soorten fruit maken, kies gewoon je favoriet!

Ingrediënten en bereidingswijze perzik abrikozen roomijs zonder ijsmachine

 • 200 gram rijpe abrikozen
 • 500 gram rijpe perziken
 • 30 gram suiker
 • 400 ml slagroom
 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 100 gram mascarpone
 • klein snufje zout
 1. Schil de perziken en snijd ze in stukjes. Pureer ze samen met de abrikozen en suiker tot een gladde puree.
 2. Roer de gecondenseerde melk door de fruitpuree.
 3. Klop ondertussen de slagroom met de mascarpone en een snufje zout tot een stijve massa en klop tenslotte de fruitpuree erdoor.
 4. Doe het mengsel in een diepvries bestendige bak en laat minstens een nacht opstijven in de vriezer.
 5. Haal het perzik abrikozen roomijs 10 minuten voor serveren uit de vriezer en serveer met extra partjes perzik.

Nog meer ijs zonder ijsmachine:

Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.