loaded mango hummus met granaatappelpitjes en geitenkaas

Loaded mango hummus met granaatappelpitjes en geitenkaas

Gastblog

Hoe tof is dit?! Andrea van Anniepannie wilde wel een gastblog voor mij schrijven en ik mocht voor haar aan de slag. Onze eigen foodblogswap dus maar dan met nieuwe recepten en geen twist op al bestaande recepten. Ik vind het zo leuk dat jullie hier nu ook van een van haar recepten kunnen genieten want deze groentekoningin kan toveren met lekkere veggies! De kleuren knallen je tegemoet en je gaat spontaan van groenten houden als je haar heerlijke recepten ziet. En de meeste zijn nog makkelijk te maken ook want Andrea houdt niet van gedoe in de keuken. Ik hoop dat jullie genieten van het recept voor loaded mango hummus met granaatappelpitjes en geitenkaas en laat vooral even een reactie achter als je dit leuk vindt!

Deb's diary mei

Andrea van Anniepannie.nl

Hoi lieve fans van Debbie! Ik snap echt helemaal dat jullie Debbie’s site lezen, ik ben zelf ook fan! Wat een mooie en creatieve recepten heeft deze topper. En zowel zoet als hartig! Omdat Debbie en ik elkaar vaak zien en we elkaar heel leuk vinden, besloten we om een gastrecept voor elkaar te maken. Debbie maakte een tuinbonen risotto voor mij en ik (Andrea) maakte deze loaded mango hummus voor haar! Want je moet weten, ik ben nógal fan van mango’s. Op mijn eigen foodblog Anniepannie.nl staan een hoop heerlijke mango recepten, mocht je net zoals ik ook zo houden van die grote gele vrucht! Denk aan een zijdezachte mango-feta dip of fris mango sorbetijs met munt…

loaded mango hummus met granaatappelpitjes en geitenkaas

Loaded mango hummus

Gewone hummus kennen we zo langzamerhand wel, toch? Daarom presenteer ik jullie deze loaded hummus! Dat houdt in: hummus met allerlei heerlijke toppings! Ik koos voor granaatappelpitjes, sumak, dille en geitenkaasbolletjes. Dat combineert heerlijk met het zoete van de mango in deze hummus. Maar laat vooral je creativiteit de vrije loop! Stukjes tomaat of komkommer, feta, muntblaadjes, pijnboompitjes: je kunt van alles als toppings gebruiken! Ik ben benieuwd naar jouw topping ideeën! Deze loaded mango hummus met granaatappelpitjes en geitenkaas is trouwens het lekkerst als je zoveel mogelijk (liefst alle!) velletjes van de kikkererwten verwijdert. Dan wordt ‘ie heerlijk glad van structuur. In het recept hieronder leg ik uit hoe je dat doet.

Ingrediënten en bereidingswijze loaded mango hummus met granaatappelpitjes en geitenkaas

Mango hummus

  • 1 groot blik kikkererwten
  • ½ tl baksoda
  • 1 hele rijpe mango, geschild en in blokjes
  • 1 el limoensap
  • ¼ tl gemberpoeder
  • ¼ tl korianderpoeder
  • zout en peper (naar smaak)

Toppings

  • granaatappelpitjes
  • pompoenpitjes (kort geroosterd in een koekenpan)
  • geitenkaasbolletjes
  • verse dille, grof gehakt
  • sumak
  • olijfolie (extra vergine)
  1. Als je een gladde hummus wilt, moet je eerst de vliesjes van de kikkererwten verwijderen. Dat doe je zo: spoel de kikkererwten in een vergiet af en doe ze in een pan met een halve theelepel baking soda.
  2. Bak de kikkererwten gedurende 3 à 4 minuten (goed roeren!). Giet er dan ruim water over en breng het geheel aan de kook.
  3. Kook nog eens 5 minuutjes. Je zult zien dat er al een heleboel kikkererwtenvelletjes komen bovendrijven. Schep deze uit de pan met een schuimspaan.
  4. Giet de kikkererwten af en doe ze over in een (schone!) theedoek. Wrijf de kikkererwten zachtjes heen en weer tussen de theedoek. Vouw de theedoek weer open en scheid de kikkererwten van de velletjes. Hoe minder velletjes, hoe gladder je hummus! Het is even een werkje, maar ik vind dit zelf een belangrijke stap.
  5. Doe de ontvelde kikkererwten in een keukenmachine, samen met de mangoblokjes, het limoensap en de kruiden.
  6. Maal totdat je een gladde hummus overhoudt. Is de hummus te dik? Voeg dan eventueel een klein scheutje water toe. Breng de hummus op smaak met zout, peper en eventueel extra limoensap.
  7. Pak een mooi bord en spreid de mango hummus er over uit. Strooi de toppings er sierlijk over en sprenkel er nog wat olijfolie over.
  8. Tip: deze loaded mango hummus smaakt heerlijk met wat Libanees platbrood. Enjoy!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.