Portobello met linzen en paprika
Gisteren kocht ik op de markt 2 lekkere vlezige portobello’s. Portobello’s zijn eigenlijk gewoon hele grote kastanje champignons. Doordat ze zo groot en stevig zijn, kun je ze ontzettend goed vullen. Ook zijn ze een prima vleesvervanger door hun stevigheid.
Als je ze roostert in de oven dan blijven ze goed in vorm en ze krimpen ook weinig. Je kunt ze als lunch eten of als bijgerecht. Met het recept voor portobello met linzen en paprika maak je in een korte tijd een heerlijk vegetarisch gerecht. Natuurlijk ging er lekker wat kaas door en specerijen voor extra pit.
Inhoudsopgave
Portobello met linzen en paprika
Porties 2 personen
Equipment
- ovenschaal
Ingrediënten
- 75 gram gekookte linzen
- 1/2 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel komijnzaad
- 1/4 rode paprika in blokjes
- 2 portobello’s
- 1 ui in halve ringen
- Olijfolie
- Peper en zout
- Verse koriander
- 1 teentje knoflook
- 20 gram geraspte oude kaas + extra
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Veeg de portobello’s schoon met keukenpapier en snijd het steeltje eruit.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en laat de ui langzaam karameliseren.
- Voeg de blokjes paprika en geperste knoflook toe en bak eventjes mee.
- Roer de linzen en specerijen door het ui paprikamengsel en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de kaas erdoor.
- Leg de portobello’s in een ovenschaal en verdeel het mengsel erover.
- Strooi er nog wat extra kaas over en besprenkel met olijfolie.
- Bak de portobello’s in 15 minuten gaar en bruin.