Pizza met prei en Tête de moine
Ken je dat ronde kaasje dat altijd zo heel mooi in roosjes wordt gedraaid? Dat is de bekende Tête de moine kaas, een halfharde kaas uit Zwitserland. Ik maakte voor het eerst kennis met deze heerlijke kaas toen ik tijdens mijn studie bij een restaurant in Den Haag werkte en was gelijk verkocht. Door de kaas met een speciale schaaf in roosjes te draaien, komt de kaas met meer zuurstof in aanraking en daardoor krijgt ie een nog lekkerdere structuur. Dus toen ik in een foodpakket deze kaas en een mooie schaaf van Boska kreeg, wist ik direct dat ik daarmee een speciale pizza wilde maken en zie hier: het recept voor een heerlijke pizza met prei en Tête de moine.
Ga naar het receptInhoudsopgave
Start met de beste basis voor pizza
Met pizzabeleg kun je natuurlijk eindeloos variëren dus ik eet ook zelden dezelfde pizza. Er gaat niks boven een goede margherita maar ik vind experimenteren nog veel leuker! Het begint natuurlijk wel allemaal bij de beste basis voor je pizza en dat is het deeg. Volg mijn basisrecept voor pizzadeeg en dan zit dat in ieder geval goed. Ze noemen me op social media niet voor niks de pizzaqueen haha. En dan de combinatie van prei met tête de moine…. echt, die moet je proeven! Zo lekker!
Pizza met prei en Tête de moine
Ingrediënten
- 1 bol deeg van het basisrecept voor pizzadeeg
- een halve prei, in dunne ringetjes
- gepelde tomaten, gepureerd
- oregano
- olijfolie
- peper en zout
- 1/2 bol mozzarella, in stukjes gescheurd
- Tête de moine kaas
Instructies
- Maak het pizzadeeg zoals beschreven in het basisrecept. Voor 1 pizza gebruik je 1/4 van het deeg dus 200 gram ongeveer. Verdubbel de hoeveelheden naar wens afhankelijk van hoeveel pizza’s je wilt beleggen.
- Verwarm de oven voor (inclusief bakplaat) op de pizzastand en zo heet mogelijk (dat is bij mij op 275 graden) en vorm de pizzabodem met je handen.
- Verhit een 1/2 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin op laag vuur de prei zacht in 5 minuten. Bestrooi met peper en zout.
- Bestrijk de bodem dun met tomatensaus, laat een rand van ongeveer 1/2 cm over aan de buitenkant en bestrooi met oregano.
- Verdeel de prei en mozzarella erover en bak de pizza, afhankelijk van je oventemperatuur in 3 tot 12 minuten gaar. In mijn pizzaoven zijn ze met 400 graden in 3 minuten klaar en in de gewone oven in 8 minuten.
- Schaaf mooie krullen van de Tête de Moine en leg ze op de pizza. Buon appetito!
Notities
Dit vind je vast ook lekker!
- Pizza met tomaatjes, zongedroogde tomaat en kappertjes
- Pizza met roseval aardappels en truffel taleggio
- Pizza cheese & onion
- Pizza porcini met pancetta
Bewaar het recept voor pizza met prei en tête de moine op Pinterest