Nutella cheesecake brownies
Inhoudsopgave
Nutella cheesecake brownies om je vingers bij af te likken
Met deze nutella cheesecake brownies zit je wel goed als je iets wilt bakken voor regenachtige dagen. Na maanden amper iets gebakken te hebben, grijp ik dit regenachtige weer gelijk aan om weer de keuken in te duiken voor wat lekkers! Romig, smaakvol en makkelijk te maken, wat wil je nog meer?
Simpele brownies als basis
Er zijn van die recepten…. Om je vingers bij af te likken haha. Ik ben echt enorm enthousiast over deze heerlijke nutella cheesecake brownies. Ik ben uitgegaan van het recept voor mijn simpele brownies die echt altijd lukken. Daarbovenop heb ik een cheesecake laag gemaakt met een Nutella swirl. Dat doe je eenvoudig met een (palet)mes en dan krijg je zo’n mooi gemarmerd patroon. De combinatie van de chocoladesmaak en romige cheesecakelaag is echt verrukkelijk!
Variëren met de topping voor de brownies
Nu heb ik deze cheesecake brownies met een Nutella swirl gemaakt, maar je kunt dit eenvoudig vervangen voor een swirl naar keuze! Wat denk je van een gemarmerd patroon van frambozenjam? Of karamel? Of voeg een knapperig accent toe door stukjes noten door de cheesecakelaag te mengen. Er zijn vele variaties mogelijk zodat je steeds iets nieuws op tafel zet. Maar begin eerst maar met deze brownies, ze zijn immers onweerstaanbaar!
Nutella cheesecake brownies
Ingrediënten
Brownielaag
- 150 gram roomboter
- 75 gram cacaopoeder
- 250 gram kristalsuiker
- 3 eieren
- 1 tl vanille extract
- 75 gram bloem gezeefd
cheesecakelaag
- 600 gram roomkaas
- 1 tl vanille extract
- 60 gram suiker
- 2 eieren
- 150 gram nutella
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een vierkante brownievorm van 25 x 25 met bakpapier.
- Doe de roomboter, cacaopoeder en suiker in een steelpan en smelt dit tot een romige massa op laag vuur.
- Roer er één voor één de eieren door, gevolgd door de vanille en gezeefde bloem.
- Schep het in de brownievorm en verdeel goed. Bak dit 15 minuten en haal uit de oven.
- Klop voor de roomkaaslaag de roomkaas los en klop er vervolgens de vanille, suiker en eieren door.
- Verdeel het roomkaasmengsel voorzichtig over de brownielaag.
- Verwarm de nutella 30 seconden in de magnetron en verdeel het dan over de cheesecakelaag. Maak er met een mes voorzichtig swirls in. Probeer de brownielaag daarbij niet te raken.
- Bak de nutella cheesecake brownies nog eens 30 minuten in de oven tot deze stevig is.
- Laat afkoelen en laat een paar uur opstijven in de koelkast. Snijd in stukken en serveer.
Ook zo’n fan van brownies en bars?
Ik ben er dol op! Snel en makkelijk te maken, goed uit te delen en iedereen houdt ervan. Dus ik geef je graag inspiratie voor wat lekkere brownies en bars:
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.