Mijn zoektocht: hoe word ik de fitste versie van mezelf deel 3

Mijn zoektocht: hoe word ik de fitste versie van mezelf deel 3

Tijd voor een nieuw deel van mijn zoektocht: hoe word ik de fitste versie van mezelf deel 3. Begin juni schreef ik deel 2 en op dat moment was ik nog niet veel wijzer. Wel was ik al een stuk minder gestresst en had ik af en toe een dag met minder buikpijn. Ik vertel je graag hoe het nu gaat. Sowieso is het echt hartverwarmend hoe iedereen meeleeft en vraagt hoe het gaat! Dat doet me goed. In dit deel, dat voorlopig het laatste deel zal zijn, deel ik met jullie wat ik heb gedaan de laatste tijd om me beter te voelen. Ik ben vooral blij dat ik op tijd op de rem heb getrapt want een paar maanden terug zat ik echt op het randje van een burn-out. En ik heb nieuws! Nieuws dat voor meer rust in mijn hoofd heeft gezorgd. Lees je weer mee?

Deb door Renske
Foto’s in dit artikel door Renske van Buren

Hoe is het nu met de buikpijn?

Ik ging natuurlijk naar de huisarts om te bespreken waar mijn buikpijn en opgeblazen gevoel vandaan konden komen. Er is toen uitgebreid onderzoek gedaan maar alle waardes waren goed. Wel heb ik al jaren last van PDS, het prikkelbare darm syndroom. Ik heb er niet altijd zoveel last van als nu maar er zijn periodes dat ik dus vreselijk veel buikpijn heb. Dus hij heeft me doorverwezen naar een diëtiste. Met haar heb ik een uitgebreid gesprek gehad en ik ben toen het FODMAP dieet gaan volgen. FODMAPS zijn suikers in voedingsmiddelen die voor klachten kunnen zorgen. Ik heb met de diëtiste besproken dat ik in 3 categorieën 6 weken FODMAP-rijke voedingsmiddelen zou mijden tenzij het echt niet anders kon.

Deze categorieën zijn voor mij: groenten, fruit en zuivel. Omdat ik al heel lang glutenvrij heb gegeten en dat eigenlijk geen winst opleverde, vond de diëtiste dat deze categorie er niet ook bij hoefde. Fijn want nu kan ik weer wat meer eten! Nu heb ik een hele lijst met groenten en fruit en zuivel die ik dus niet mag en na 6 weken ga je dan weer opbouwen. Ik eet nu onder andere geen knoflook, uien, koolsoorten maar ook geen avocado en bijna al het lekkere zomerfruit is een no go helaas. Maar als het helpt dan is het het waard! En over het algemeen is het prima te doen, het scheelt natuurlijk dat ik maar 3 categorieën van het FODMAP dieet hoef te volgen. Op dit moment ben ik de categorieën weer aan het introduceren. De buikpijn is wel een heel stuk minder en het opgeblazen gevoel ook. Dus ik ben benieuwd of ik uiteindelijk merk dat het door bepaalde voedingsmiddelen komt of dat het een andere oorzaak heeft.

Deb door Renske

Hypnotherapie en inzichten

Ook ben ik begonnen met hypnotherapie. Ik had er goede dingen over gehoord en wil meer inzicht in waarom ik me regelmatig niet fijn voel en niet lekker in mijn vel zit. De 1e sessie was al heel verhelderend. Nu weet ik al voor een groot deel dat ik mezelf niet genoeg waardeer en mezelf daardoor tegenhoud met negatieve gedachten maar om ervan af te komen is weer een ander verhaal. Ik hoor het zo vaak: wees lief voor jezelf maar als je dat jezelf niet gunt is dat heel moeilijk. Maar wel hoog nodig! Ik ben altijd teveel met anderen bezig, zet mijn eigen dingen opzij als iemand me nodig heeft. Het heeft alles te maken met mijn zelfbeeld en aardig gevonden willen worden. Terwijl het prioriteit zou moeten zijn om mezelf leuk en aardig te vinden. En dat vind ik ook zeker maar niet genoeg om eerst aan mezelf te denken en dan pas aan anderen haha. In dat opzicht ben ik echt onzeker over mezelf. Ik heb wel het idee dat ik hierin vooruit ga, kleine stapjes en dan komt het vanzelf goed!

Rustiger aan en vakantie vieren met mijn gezin

Ik doe wel al maanden rustiger aan. Een betere scheiding tussen werk en privé hoewel dat lastig blijft wanneer je vanuit huis werkt en je werk ook deels hobby is. Met social media heb ik op dit moment een beetje een haat liefde verhouding. Ik vind de contacten die ik heb supergezellig maar vanwege het algoritme moet er een bepaalde regelmaat in zitten en je leest het al: ‘moeten’. Dus ik heb het maar een beetje losgelaten en ben alleen actief op social media als ik er zin in heb. We zijn ook 2 weken in Zuid-Bretagne geweest en daar merkte ik dat ik helemaal tot rust kwam.

Afstand van alles en gewoon lekker buiten zijn in de natuur met mijn gezin deed me enorm goed! Ik wilde dan ook totaal niet terug en merkte dat hoe meer het einde van de vakantie naderde, hoe onrustiger ik werd. Daarom heb ik besloten om de rest van de zomervakantie in ieder geval elke dag iets te doen waarmee ik mijn hoofd leeg maak. Dan ga ik wandelen, motorrijden, iets bakken, fotograferen, boksen of yoga doen. Of iets creatiefs want daar word ik ook altijd blij van. Tot nu toe werkt dat heel goed! Dus op tijd stoppen met werken en op tijd ontspannen. Gelukkig is de lol in het koken en bakken ook eindelijk weer terug! Wat werd ik ongelukkig van alle beperkingen rondom eten en eten bereiden.

hoe word ik de fitste versie van mezelf deel 3

Een nieuwe baan!!!

Nu gaat er sowieso de komende tijd een hoop veranderen want ik heb een baan! En ik ben afgelopen woensdag al begonnen! Aan het begin van de zomer stuurde mijn lieve vriendin Andrea van Anniepannie me een vacature door. Ik was niet op zoek, dat wist zij ook, maar ze vond dit echt iets voor mij en dat vond ik ook. Het was een kans die ik niet aan me voorbij kon laten gaan en ik was gelijk enthousiast. Dat het zo moest zijn, blijkt wel want binnen 2 weken was het geregeld en nu ga ik me bezig houden met de PR en communicatie bij het Nederlands Visbureau! Ik werk al een paar jaar met ze samen en ik heb er 20 jaar geleden stage gelopen tijdens mijn studie en daarna ook nog een half jaar gewerkt. Dat vond ik toen al geweldig en nu ben ik er weer terug 🙂 Ergens heb ik nog een foto van mezelf als haringmeisje, die houden jullie nog tegoed haha.

Deze beslissing heeft me al zoveel rust gegeven! Ik was al een tijd niet tevreden met hoe alles liep. Ik had voldoende opdrachten maar ik kon niet echt bouwen aan mijn bedrijf Het Ingrediënt en dat frustreerde. Deze baan komt dus op het juiste moment. Vanaf eind augustus / begin september ga ik 4 dagen per week voor ze werken. Echt heel erg leuk en ik ben blij dat ik dan straks een betere verdeling heb tussen werk en privé. Ik ga 3 dagen naar kantoor en dat vind ik ook fijn. Ik mis collega’s en vind het heel fijn om weer onderdeel te zijn van een team. En ik blijf in de foodbranche! Nu maar hopen dat het fysiek ook gaat met mijn pols maar ik ga ervoor!

hoe word ik de fitste versie van mezelf deel 3

Wat betekent dit voor Het Ingrediënt en Deb’s Bakery & Kitchen?

Het Ingrediënt houdt trouwens niet op met bestaan en mijn blog Deb’s Bakery & Kitchen blijft ook gewoon bestaan maar dat wordt weer meer hobby. De dingen die ik blijf doen zijn receptontwikkeling en fotografie (zowel portretshoots en foodfotografie) en de foodbloggerscommunity Business Ingredients blijft ook. Ik vind het leuk om mijn kennis te delen en de basis staat er toch. Hoe het er in de toekomst allemaal uit gaat zien, weet ik nog niet. Ik ga me er ook niet druk om maken en genieten van deze nieuwe uitdaging die al zoveel rust brengt. Eind september ga ik ook nog een paar dagen naar Puglia in Zuid-Italië dus genoeg toffe dingen in het vooruitzicht.

Laatste deel van mijn zoektocht: hoe word ik de fitste versie van mezelf deel 3

Ik heb het idee dat ik op de goede weg ben, zowel fysiek als mentaal en dat is fijn! Voorlopig was dit dus het laatste deel van mijn zoektocht. Ik heb mijn verhaal gedeeld omdat ik denk dat velen met dezelfde dingen worstelen en we kunnen elkaar daarin wat meer helpen denk ik. Bovendien was het voor mezelf ook goed om te verwoorden. Jullie leven allemaal zo goed mee, dat doet me ook goed dus dankjewel! En geniet van alle recepten die nog online gaan komen!

Lees ook deel 1 en deel 2 van mijn zoektocht: hoe word ik de fitste versie van mezelf:

Foto’s in dit artikel door Renske van Buren, bewerkt door mij6 gedachten over “Mijn zoektocht: hoe word ik de fitste versie van mezelf deel 3”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.