Me-time schilder workshop met goede wijn

Me-time schilder workshop met goede wijn

Wie mij de laatste tijd een beetje heeft gevolgd, heeft gemerkt dat het niet allemaal even soepel loopt en dat het fysiek en mentaal een wat mindere periode is. Ik schreef er al 2 blogs over omdat ik denk dat het heel herkenbaar is voor veel vrouwen. Constant alle ballen hoog houden, zorgen dat alles op rolletjes loopt en in alle drukte en waan van de dag vergeet je jezelf dan. Hoog tijd om wat meer te ontspannen! Daarom vond ik het ook zo leuk dat ik benaderd werd voor een online Art Event in samenwerking met Gallo Family Vineyards. Tekenen en schilderen deed ik vroeger veel maar ik gun mezelf er al jaren de tijd niet voor. Hoog tijd dus om het weer op te pakken. Ik heb een oppas geregeld en genoot optimaal van deze 2 uur me-time schilder workshop met goede wijn erbij!

Me-time schilder workshop met goede wijn

Gallo Family Vineyards

Gallo Family Vineyards kent inmiddels een geschiedenis van bijna 100 jaar! De broers Ernest en Julio Gallo zijn van Italiaanse afkomst en richtten in 1933 een wijnmakerij in Californië op met niet veel meer dan een grote liefde voor wijn en veel vastberadenheid. Vanaf dag één hadden ze een duidelijk doel voor ogen: het creëren van heerlijke wijnen waar iedereen op elk moment van de dag van kon genieten.

Vier generaties later, met meer dan 80 jaar toewijding, ervaring en kennis, volgt de Gallo familie nog steeds dezelfde filosofie, en probeert voortdurend de wijnen te verbeteren om te voldoen aan de constant ontwikkelde smaken van de wijnliefhebbers.

De Cabernet Sauvignon en Pinot Grigio zijn beide toegankelijke smakelijke wijnen! Perfect om zo te drinken maar ook heerlijk bij het diner. Ik genoot er gewoon lekker zo van tijdens de workshop schilderen die werd verzorgd door het Grachtenatelier.

Schilderen in Andy Warhol stijl

Met een moeder die talent heeft voor tekenen en schilderen, was het niet gek dat ik en mijn zusje vroeger ook altijd aan het tekenen waren. Ik was er, al zeg ik het zelf, best wel goed in en haalde op de middelbare school hoge cijfers met tekenles. Helaas voor mij zat ik op het VWO waar tekenen geen eindexamenvak was en het niet in mijn rooster te integreren was om tekenen op HAVO niveau te blijven volgen. Dus zoals dat met zoveel dingen gaat, verwatert het op een gegeven moment en doe je het zelden nog.

Daarom vond ik het des te leuker dat ik nu weer eens 2 uur ongegeneerd lekker aan de slag mocht met verf op een blanco canvas! En dan ook nog eens onder begeleiding van het Grachtenatelier tijdens een heuse online artclass 2.0. Van tevoren moesten we een portretfoto mailen want tijdens deze workshop wordt me-time ook nog eens letterlijk genomen en gaan we onszelf schilderen. In Andy Warhol stijl! Toen ik nog veel tekende, tekende ik vooral stillevens dus de stijl van Andy Warhol ligt daar best ver vandaan. Maar ik hou van kleur en een uitdaging en ging dus vol enthousiasme aan de slag.

We begonnen met het overtrekken van onze uitgeprinte foto op het doek. Op de foto kon je verschillende tinten grijs ontdekken en dit was de basis waarmee we aan de slag gingen. Noortje legde ons goed uit hoe we een kleurenverloop konden maken door kleuren met elkaar te mengen en zo begonnen we met de donkerste kleur op het doek. Het is grappig hoe snel je toch jezelf ziet verschijnen door het kleuren van bepaalde vlakken. Uiteindelijk had ik wel de volle 2 uur nodig om mijn schilderij af te krijgen en ben erg in mijn nopjes met het resultaat! Sowieso een goed plan om iets helemaal voor jezelf te doen met een lekker glas wijn erbij 😉

Waar koop je deze heerlijke wijnen?

Het mooie is, de wijnen van Gallo zijn goed verkrijgbaar bij supermarkten door het hele land! De Cabernet Sauvignon had mijn voorkeur en met een prijs van € 6,- een heerlijke wijn om standaard in huis te hebben voor een lekker me-time momentje of om in goed gezelschap van te genieten! Hieronder zie je waar je deze heerlijke wijnen koopt:

Gallo Family Vineyards Pinot Grigio
• PLUS
• Hoogvliet
• Poiesz
• COOP
• Makro
• Dagwinkel
• Lekker makkelijk

Gallo Family Vineyards Cabernet Sauvignon
• PLUS
• SPAR
• Poiesz
• Jan Linders
• Makro
• Dagwinkel
• Lekker makkelijk
• perfectewijn.nl

Me-time schilder workshop met goede wijn

Me-time schilder workshop met goede wijn

Deze me-time schilder workshop kwam echt op een goed moment! De kinderen hadden die dag studiedag maar ik heb een oppas geregeld en ben lekker boven gaan zitten met wat lekkers, de wijn en alle materialen voor de workshop. Ik vond het heerlijk om zo gericht en gefocust bezig te zijn met het maken van dit schilderij en kon sinds lange tijd helemaal ontspannen. Iedereen was ook heel geconcentreerd bezig en de resultaten zijn prachtig geworden. Heel erg leuk om te doen en ik heb me voorgenomen om vaker te gaan schilderen. Het was genieten! Dankjewel Gallo Family Vineyards, Kroon op het Werk en Grachtenatelier voor de heerlijke middag!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.