5 tips om een stinkende prullenbak te voorkomen

5 tips om een stinkende prullenbak te voorkomen

Dankzij een prullenbak kunnen we afval makkelijk en snel weggooien. Hierdoor blijft het in huis netjes en voorkomen we bovendien dat er allerlei vieze luchtjes hangen. Toch kan afval ook nog gaan stinken als het in de prullenbak zit. Veel mensen hebben regelmatig te maken met dit probleem. Geldt dit ook voor jou? Wij zetten hier 5 tips op een rijtje om een stinkende prullenbak te voorkomen.

1. Strooi soda in de vuilniszak

Soda is een middeltje dat voor verschillende toepassingen gebruikt kan worden. Je kunt het middel ook inzetten om een stinkende prullenbak tegen te gaan. Hoe? Door wat soda in de vuilniszak te strooien. Doe dit niet als er al afval in de zak zit, want dan heeft het geen zin. Strooi soda liever in de afvalemmer als je de zak vervangt. Doordat het middel in de zak zit, voorkom je dat de bodem of de vloer onder de prullenbak een smeerboel wordt.

5 tips om een stinkende prullenbak te voorkomen-

2. Gebruik kranten

Veel mensen gooien kranten bij het oud papier nadat zij ze gelezen hebben. Zonde, want je kunt ze namelijk ook inzetten om een stinkende prullenbak tegen te gaan. Leg er simpelweg een paar op de bodem van jouw afvalemmer(s) en vieze luchtjes zijn verleden tijd. De kranten nemen namelijk de stinkende vloeistoffen op. Vergeet niet zo nu en dan nieuwe kranten op de bodem van jouw prullenbak te leggen.

3. Leg kattenbakkorrels op de bodem

Heb je een kat? Dan heb je ongetwijfeld ook kattenbakkorrels in huis. Deze korrels strooi je normaal in de kattenbak om de geur te maskeren en overtollig vocht op te nemen. Daarom kun je deze korrels ook uitstekend gebruiken om een stinkende prullenbak te voorkomen. Het enige wat je moet doen, is wat kattenbakkorrels op de bodem van jouw prullenbak strooien. Net als bij de kattenbak is het ook hier belangrijk om de korrels regelmatig te verversen.

4. Bedek de bodem met vochtige doekjes

Vochtige doekjes zijn ideaal als je snel even iets af wilt nemen. Aan de doekjes zit bovendien vaak een citroengeur, waardoor het ook lekker ruikt. Dit maakt dat je vochtige doekjes ook in kunt zetten tegen een stinkende prullenbak. De lucht van deze doekjes verbloemt de stank namelijk. Wil je dit eens proberen? Leg dan één of twee doekjes op de bodem. Vervang ze telkens als je een nieuwe zak in de prullenbak doet.

5. Sluit de prullenbak goed af

Een stinkende prullenbak wordt vaak veroorzaakt doordat de deksel de emmer niet goed afsluit. Hierdoor kunnen er vieze luchtjes ontsnappen. Sluit de prullenbak daarom altijd goed af nadat je hem gebruikt hebt. Als je een Brabantia prullenbak koopt, hoef jij je hier geen zorgen over te maken. De prullenbakken van dit merk sluiten namelijk goed af. Voor goedkope prullenbakken gaat dit lang niet altijd op.

Een kijkje in mijn keuken

Ben je benieuwd naar de rest van mijn keuken? Eerder schreef ik al een artikel waarin ik een kijkje in mijn keuken geef. De keuken is voor mij een belangrijke plek in huis. Hier worden de meeste gerechten bereid en ik ben er vaak te vinden! Het is heerlijk om de ruimte te hebben om te creëren! Nare luchtjes in de prullenbak wil je dan niet want dan stoor je je er iedere keer aan wanneer je iets weggooit. Ik heb het bijvoorbeeld wanneer ik vis heb bereid of knoflook heb uitgeperst. Dan zijn deze 5 tips om een stinkende prullenbak te voorkomen helemaal welkom! Wat is jouw ideale keukentip?

Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor meer info mijn disclaimer.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.