Drie goede redenen om eens een ander merk koffie te proberen

Drie goede redenen om eens een ander merk koffie te proberen

Drink jij regelmatig koffie? Ik geef je in dit artikel drie goede redenen om eens een ander merk koffie te proberen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik pas sinds 2 jaar koffie drink en dan met name espresso. Dus ik heb nog een flinke ontdekkingsreis te gaan om mijn favoriete koffie te ontdekken. Misschien drink jij al veel langer koffie dan ik. Dan is de kans groot dat je op dit gebied wat gewoontes hebt ontwikkeld. Toch is het juist dan leuk om weer eens wat anders te proberen.

Drie goede redenen om eens een ander merk koffie te proberen

Eerste kopje koffie

Op social media is het eerste kopje koffie van de dag echt een ding met een eigen hashtag #eerstekopjekoffie en waarschijnlijk heb jij ook vaste momenten voor je bakkie. En dat niet alleen, je hebt misschien ook al jaren een vast merk en je bereidt je koffie op dezelfde manier. Misschien gebruik je een koffiezetapparaat met cupjes of je drinkt filterkoffie, hoe dan ook, als dit goed bevalt, zul je niet zo snel een ander merk koffie proberen. Waarom je wel eens wat anders zou moeten proberen, vertel ik je zo.

Je weet niet wat je mist

Ten eerste weet je simpelweg niet wat je mist als je nooit eens iets anders probeert. Ja, je Lavazza koffie smaakt je al jarenlang prima, dus je zou kunnen denken dat je nooit meer hoeft te switchen naar een ander merk. Maar wat nu als dat andere merk je misschien wel nóg beter smaakt? Als je het nooit probeert, ga je het nooit ontdekken. Drink je misschien de rest van je leven koffie die prima smaakt, terwijl er ook nog koffie blijkt te zijn die geweldig smaakt! Zonde dus, om nooit eens iets anders te proberen. Zo kom je er nooit achter of het merk dat je nu drinkt echt het lekkerst is, of dat er misschien toch nog een koffie blijkt te zijn die je nog beter bevalt.

Het kan je een flinke besparing opleveren

Zeker wanneer je een A-merk koffie drinkt, kan het je aardig wat geld opleveren als je hier eens vanaf durft te stappen en een minder bekend merk probeert. Doordat ik regelmatig leuke pakketjes opgestuurd krijg om te proberen, heb ik al verschillende merken uitgeprobeerd. En het is zo persoonlijk wat je lekker vindt! Tegenwoordig heb je zoveel verschillende merken en dat kan aanzienlijk schelen in de prijs. Maar ook eens een ander A-merk proberen kan lonen. Door altijd te zoeken naar de beste koffie aanbieding kun je namelijk ook veel geld besparen. Misschien vind je je ´eigen´merk voor een gunstige prijs of je kunt juist eens iets anders proberen omdat het met zo´n aanbieding toch niet zo duur is. Wie weet ontdek je wel jouw nieuwe favoriet!

Variatie voor elk moment

Ik hou niet alleen van variatie in mijn maaltijden maar ook qua drankjes wissel ik af. Wel drink ik de hele dag water maar ik wissel mijn overige drankjes af. Zo is het soms heerlijk om met een straffe espresso de dag te beginnen maar een andere dag kan een romige cappuccino datgene zijn wat je nodig hebt. Altijd maar dezelfde soort koffie drinken kan best een sleur worden. Wissel jij ook graag af qua koffie? Dan kan het best eens leuk zijn om een ander merk te gaan proberen. Ook qua sterkte van de koffie wissel ik graag af.

Drie goede redenen om eens een ander merk koffie te proberen

Ik ben heel benieuwd wat voor type jij bent qua koffie drinken? Ben je al jaren merkvast of vind je deze drie redenen goed genoeg om eens een ander merk uit te proberen? Ik hoor graag wat je hebt ontdekt en wie weet ga ik ook jouw nieuwe favoriet weleens proberen! Heb jij trouwens al eens een Dalgona koffie gedronken? Bekijk mijn recept als je nieuwsgierig bent naar dit heerlijke drankje.

Dit is een gesponsord artikel. Lees meer over samenwerkingen in mijn disclaimer.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.