Wat haal je in huis voor een geslaagd kerstdiner?

Wat haal je in huis voor een geslaagd kerstdiner?

Wat heb je nodig om het kerstdiner dit jaar te laten slagen? Een goede sfeer en gezellige mensen, dat staat voorop. Maar ook dat wat er op tafel komt heeft natuurlijk zo zijn invloed op hoe gezellig het wordt. Dus wat haal je in huis voor een geslaagd kerstdiner?

zalmzijde uit de oven met venkel, prei en granaatappelpitjes

Maak het jezelf niet te lastig

Ben je normaal gesproken geen keukenprins of-prinses? Verwacht dan niet dat je het rond de feestdagen als vanzelf opeens wel bent. Dat verwachten je gasten ook niet. Maak je het jezelf te ingewikkeld, dan is de kans op mislukkingen en teleurstellingen juist extra groot. Vier gerechten tegelijk bereiden terwijl je normaal niet veel verder komt dan een pasta of een ovenschotel, dat is gewoon geen goed idee.

Houd dus rekening met je eigen kunnen, maar ook met waar je zelf behoefte aan hebt deze feestdagen. Niet zelden geldt voor de bereider van het kerstdiner dat het een paar slopende dagen zijn, waarbij vooral hard wordt gewerkt en niet altijd evenveel wordt genoten. Zonde! Haal jij weinig plezier uit koken, maar juist wel uit gezellig samenzijn? Concentreer je dan vooral daarop. Er zijn genoeg kerstmaaltijden te bedenken die weinig tijd vergen, zodat ook jij lekker ontspannen aan tafel kan zitten bij de rest van het gezelschap.

Natuurlijk mag het wel, zo’n heel uitgebreide maaltijd bereiden. Vooral als je er zelf erg van geniet, is dit juist het moment om helemaal los te gaan in de keuken. Om te voorkomen dat je daardoor je gasten nauwelijks spreekt, kan samen komen een goede oplossing zijn. Zorg dat je goed weet wat iedereen lekker vindt en houd hier rekening mee. Blijf daarbij echter wel in het normale en voorkom dat je acht verschillende diners staat te koken. Heeft iemand echt heel erg afwijkende wensen of eisen, dan is het echt niet raar om diegene te vragen zelf iets te bereiden.

Een drankje hoort erbij

Naast de ingrediënten voor het kerstdiner, die je het liefst een beetje ruim op tijd in huis haalt om stress te voorkomen, moet je natuurlijk ook een lekker drankje in huis halen. Heb je geen zin om op de drukste dagen inkopen te doen, dan is online wijn bestellen een prima idee. Op deze manier kun je rustig allerlei verschillende wijnen vergelijken, zonder andere klanten in je nek te voelen hijgen. Ook kun je op deze manier rustig kijken naar de beste kerstwijnen en bepalen welke ervan het best past bij wat jij gaat bereiden. Kies voor een wijn die goed past bij je gerecht, dan heb je direct de garantie dat dat nóg lekkerder zal smaken.

Dit is een gesponsord artikel. Lees voor meer info mijn disclaimer.

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.