fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Dalgona koffie in 2 variaties

Dalgona koffie in 2 variaties

Het blijft bizar hoe het werkt met hypes. Van de ene op de andere dag is er een bepaald product of gerecht dat je dan óveral ziet. Zo is het ook met Dalgona coffee dat vanuit Zuid-Korea is over komen waaien. Er zijn challenges en iedereen gaat aan de haal met dit koffiedrankje dat niet alleen heel fotogeniek en instagrammable is maar ook nog eens heel lekker! Het is kinderlijk eenvoudig om te maken en je eindigt met een heerlijke fluffy laag koffie die je op koude of warme melk, amandelmelk of havermelk schept. Ik was supernieuwsgierig en dus maakt ik Dalgona koffie in 2 variaties.

Dalgona koffie in 2 variaties

Maar 4 ingrediënten voor Dalgona koffie!

Raar maar waar: de basis van Dalgona koffie maak je met maar 3 ingrediënten. 4 dus als je de melk meerekent. Het is een beetje zoals vloeken in de kerk voor de echte koffieliefhebber maar voor Dalgona koffie heb je oploskoffie van goede kwaliteit nodig. Dat klop je met heet water en suiker tot een dik schuim dat nog het meest lijkt op meringue! Je kunt het met de hand kloppen, met een melkopschuimer of een handmixer. Ik vind het zelf het fijnste om het met de handmixer te doen, dit levert een heerlijk dik schuim op!

Dalgona koffie in 2 variaties

Dalgona chai latte en Dalgona chocolademelk

Omdat ik graag nieuwe dingen probeer, was ik geïntrigeerd door dit drankje. Maar ik zou Deb niet zijn als ik dan weer net even een andere combinatie zou maken dus daarom maakte ik 2 variaties met Dalgona koffie. Ik ben zelf echt gek op chai latte en het leek mij wel wat om geen melkschuimlaag te hebben maar een Dalgona koffielaag. En chocolade en koffie combineren altijd goed dus vandaar een Dalgona chocolademelk! Ik maakte de chai met warme melk en de chocolademelk met koude maar kies vooral zelf!

Dalgona koffie zonder oploskoffie en zonder suiker

Drink je nou om wat voor reden geen koffie dan kun je Dalgona koffie ook zonder oploskoffie maken. Er bestaat namelijk zoiets als cichorei koffie. Cichorei is de wortel van een plant en werd in de oorlog vaak als vervanger van koffie gedronken omdat gewone koffie toen niet verkrijgbaar was. Het smaakt ook naar koffie en bevat geen cafeïne. Het recept blijft hetzelfde alleen zul je een stuk langer moeten kloppen voor een beetje stevig schuim. Qua smaak is dit drankje ook gewoon lekker met wat minder stevig schuim dus probeer het maar eens. Wil je een Dalgona koffie zonder suiker maken? Gebruik dan eens stevia voor een suikervrije Dalgona. Zo kun je met een bewust eetpatroon ook nog steeds genieten van dit heerlijke drankje!

Dalgona koffie in 2 variaties

Recipe by Debbie
Aantal

2

personen
Bereidingstijd

10

minutes

Dit heerlijke drankje komt overwaaien uit Zuid-Korea en is heerlijk op heel veel verschillende momenten. Koud of warm, net wat jij lekker vindt!

Ingrediënten

  • 2 el oploskoffie

  • 2 el suiker

  • 2 el heet water

  • 150 ml melk

  • 1 zakje chai

  • 150 ml chocomel

  • Ijsklontjes

Bereidingswijze

  • Start met de Dalgona koffie: Doe de oploskoffie met de suiker en het hete water in een kom en klop het met de mixer tot een dik schuim.
  • Vul voor de chocolademelk Dalgona een glas met chocolademelk en ijsblokjes en schep de helft van het koffieschuim erop.
  • Verwarm voor de chai latte Dalgona de melk en laat de chai even trekken. Schep dan het koffieschuim erop.
  • Doe voor de chocomelvariant de chocomel en wat ijsklontjes in een glas en schep het koffieschuim erop.

Recipe Video

Tips

  • Dit is ook ontzettend lekker met amandelmelk, havermelk of kokosmelk!

Wil jij het recept voor Dalgona koffie in 2 variaties bewaren?

Gebruik onderstaande foto dan om dit recept te bewaren op je favoriete Pinterest bord! Zo vind jij altijd het recept terug om een Dalgona chai latte of een Dalgona chocolademelk te maken!

Dalgona koffie in 2 variaties



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Scroll Up