fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Eten verbindt! Het leven is te kort om saai te eten

Gebakken rijst met garnalen en sinaasappel

Gebakken rijst met garnalen en sinaasappel

Eindelijk heb ik weer een wok! Om heel eerlijk te zijn, wokte ik zelden. Ik maakte weleens roerbakgroenten maar deed dat dan in een normale koekenpan. Alleen krijg je dan toch niet helemaal het juiste effect. Het idee van wokken is dat je kleine stukjes groenten, vlees of vis in korte tijd op hoog vuur gaar bakt. Dat doe je met weinig vet en doordat het zo snel gaat, blijven de smaak en vitamines goed behouden. Ik houd enorm van knapperige groenten en dan is wokken ideaal maar dat ging dus niet echt in de koekenpan. Nu ik van BK de nieuwste BK Conical deluxe wokarang met Chinese wokspatel mocht proberen, ging ik gelijk aan de slag! En wat is nu een betere test dan gebakken rijst met garnalen en sinaasappel? Dit moet lekker knapperig en fris blijven en geen prutje worden. Gelukkig gaat dat perfect met deze prachtige wok.

gebakken rijst met garnalen en sinaasappel

Goed wokken begint met een goede pan

Bij BK weten ze wel wat goede pannen zijn. Wokken en inductie zijn 2 dingen die volgens veel mensen niet samengaan maar wat blijkt? Dat gaat dus prima met de Wokarang. Je kunt deze wok namelijk op de inductieplaat laten staan en door de bolle kant en de speciale spatel wok je de groenten zonder de pan op te tillen. Heel fijn want hij is behoorlijk zwaar 🙂 Het unieke design zorgt ervoor dat je ingrediënten niet uit de pan vallen. Een goede warmtegeleiding doet de rest waardoor je binnen no time kunt genieten van een heerlijke wokmaaltijd.

gebakken rijst met garnalen en sinaasappel
gebakken rijst met garnalen en sinaasappel

Gebakken rijst met garnalen en sinaasappel

Waarschijnlijk eet je weleens gebakken rijst met wokgroenten en garnalen maar wat dit gerecht zo bijzonder maakt, is de toevoeging van sinaasappel. Het geeft een hele andere smaakdimensie aan dit gerecht en het is om je vingers bij af te likken. De sojasaus verandert in een sticky saus met extra veel diepgang en het is precies genoeg voor alle rijst om die smaak over te nemen. Niet teveel en niet te weinig. Natuurlijk met extra veel koriander en gebakken uitjes als je het lekker vindt!

gebakken rijst met garnalen en sinaasappel

Gebakken rijst met garnalen en sinaasappel

Gang Hoofdgerecht
Trefwoord garnalen, rijst, roerbak, wokken
Voorbereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • wok

Ingrediënten

  • 300 g basmati rijst
  • 300 g wokgarnalen ontdooid
  • 1 sinaasappel rasp en sap
  • 40 g bloem
  • 100 ml sojasaus
  • 50 g wortel in kleine blokjes
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 15 g suiker
  • 400 g Oosterse wokgroenten
  • 2 bosuitjes in ringen
  • verse koriander
  • 4 el zonnebloemolie
  • peper en zout
  • gebakken uitjes optioneel

Instructies

  • Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  • Meng in een kom de bloem met het sap en de rasp van de sinaasappel en schep dit om met de wokgarnalen.
  • Doe de sojasaus met de wortel, het korianderpoeder, de chilivlokken en suiker in een steelpan en breng aan de kook.
  • Laat dit op laag vuur zo'n 10 minuten tot de helft inkoken.
  • Verhit een 3 eetlepels zonnebloem olie in de Wokarang en bak hierin de garnalen op hoog vuur tot ze net gaar zijn. Schep op een bord en zet apart.
  • Verhit een eetlepel zonnebloemolie in de Wokarang en bak de wokgroenten en bosuitjes een paar minuten op hoog vuur.
  • Voeg de rijst toe en bak kort mee.
  • Doe tenslotte de garnalen en saus erbij en warm nog even goed door.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout en serveer met verse koriander.

Ben jij dol op rijstgerechten?

Naast deze gebakken rijst met garnalen en sinaasappel staan er natuurlijk nog meer lekkere rijstgerechten op de blog! Kijk eens bij:

Bewaar dit recept

Gebruik onderstaande foto om dit recept makkelijk te bewaren op Pinterest. Zo vind je altijd snel je favoriete recepten terug!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Scroll Up