Frittata met Hollandse groenten en feta

Frittata met Hollandse groenten en feta

Een goedgevulde omelet gaat er bij mij altijd wel in! Ik maak het vaak als doordeweekse lunch en omdat je dan vaak volop aan het werk bent, is het fijn als je er weinig werk aan hebt. Het is heerlijk om alvast wat groenten binnen te krijgen tijdens de lunch. Maar zoals ik al zei: het moet wel makkelijk te bereiden zijn. Voor deze frittata met Hollandse groenten en feta maak ik gebruik van de Hollandse roerbakgroenten van Albert Heijn. Een goedgevulde roerbakmix waar bloemkool, wortel, paprika, broccoli, sperziebonen en bleekselderij in zit. Met dit recept maak je heel eenvoudig een voedzame, gezonde lunch en met mijn groentehack zorg je ook voor minder afwas! Perfect dus voor een gezonde start van 2021!

Wat is een groentehack en tips 

Een groentehack is een slimme manier om je groenten te bereiden en / of extra smaak te geven. Zo ben ik een groot fan van groenten roosteren in de oven omdat ze zo een intensere smaak krijgen en het is bovendien enorm makkelijk. Geroosterde groenten zijn ook de ideale basis voor een heerlijke soep. Soep is sowieso de ideale groentehack. Heb je restjes groenten over? Maak er soep van! Even fruiten in wat olie, kruiden en specerijen erbij met wat bouillon naar keuze en je hebt weer een fijne lunch voor de komende dagen. Of een maaltijd wanneer je er nog wat bij maakt. De groentehack voor deze frittata met Hollandse groenten en feta zit hem in het gemak waarmee je de groenten op smaak brengt. Door de olie en kruiden aan de zak groenten toe te voegen en even te schudden, verdeel je de smaakmakers makkelijk, snel én goed en het scheelt je een kom om het in te mengen.  

Goed lunchen met een frittata met Hollandse groenten en feta 

Een goede lunch is onmisbaar wat mij betreft. Je wilt genoeg energie binnen krijgen om nog een middag goed geconcentreerd te kunnen werken en je hebt geen zin om na een uur je maag alweer te voelen knorren. Mijn tip: eet voldoende groenten en eiwitten en je kunt er weer een tijdlang tegenaan! Als je tijdens de lunch groenten eet, sla je 2 vliegen in één klap. Want zeg nou zelf: haal jij altijd je dagelijkse hoeveelheid groenten? Door te lunchen met groenten, haal jij wel die dagelijkse hoeveelheid! De eieren zorgen voor eiwitten en dat zorgt, in combinatie met de groenten, voor genoeg energie. 

Frittata met Hollandse groenten en feta

Gang Vegetarische recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 300kcal

Ingrediënten

  • 1 zak Hollandse roerbakgroente (Verkrijgbaar in het gekoelde versschap bij AH)
  • 1 el olijfolie
  • ½ + ½ tl milde paprikapoeder
  • Zout en peper
  • 6 eieren
  • 100 gram witte kaas, verkruimeld
  • 2 el platte peterselie, gehakt + extra om te serveren

Instructies

  • Maak de zak Hollandse roerbakgroente aan de bovenkant open en doe de olijfolie, ½ tl paprikapoeder en peper en zout naar smaak bij de groenten. Houd de zak aan de bovenkant dicht en schud de groenten met de olie en kruiden om.
  • Verhit een hapjespan en roerbak hierin de groenten 6 minuten.
  • Klop ondertussen de eieren los met ½ tl paprikapoeder, peper en zout, de peterselie en de witte kaas.
  • Schenk dit over de groenten, zet het vuur laag en gaar de frittata met het deksel op de pan in ongeveer 20 minuten.
  • Snijd in punten en serveer met extra peterselie.
Frittata met Hollandse groenten en feta
Frittata met Hollandse groenten en feta

Lekkere lunch recepten

Wil je nog meer inspiratie voor een lekkere lunch? Bekijk dan ook eens:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.