Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Wat was het alweer een tijd geleden dat ik een taart had gebakken! Er zijn periodes dat ik een paar keer per week bak en dan weer weken amper iets. Soms vliegt de tijd voorbij en zeker met dat lekkere weer van de laatste tijd ben ik veel aan het buiten spelen met mijn kids. Lekker voetballen of overgooien. Maar nu waren de frambozen in de aanbieding bij de supermarkt en die kon ik niet laten liggen dus het idee voor een lekkere frambozen yoghurttaart met chocoladebodem was al snel geboren!

frambozen yoghurttaart met chocoladebodem
frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Zelf de bodem bakken

k vind het bij een cheesecake of kwark / yoghurttaart erg lekker om zelf een bodem te bakken in plaats van koekjes te verkruimelen en die met gesmolten boter te mengen. Maar maak het jezelf uiteraard makkelijk en laat de chocoladeshortbread bodem voor wat hij is en gebruik bijvoorbeeld oreo koekjes of bastognekoeken. Ik doe dan altijd de koekjes in een stevige diepvrieszak en mep erop los met de deegroller of ik gebruik zo’n enorm handig hakmolentje van mijn staafmixer. Dan ben je echt zo klaar. Maar ik moet zeggen, deze bodem is wel verrukkelijk! Voor de yoghurtvulling gebruik ik trouwens meestal gewoon diepvriesframbozen. Dan kun je deze heerlijke frisse yoghurttaart het hele jaar door maken! Je ziet trouwens dat het een hoge taart is dus gebruik een hoge springvorm of maak hem zelf hoger door hem met dubbelgevouwen bakpapier te verhogen.

frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
koeltijd 5 uur 30 minuten
Totale tijd 6 uur 15 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 12 personen

Equipment

  • hoge springvorm van 22 of 24 cm

Ingrediënten
  

chocoladeshortbread

  • 100 gram poedersuiker
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 300 gram bloem
  • 100 gram pure chocolade
  • snuf zout

Frambozen yoghurtmousse

  • 300 gram slagroom
  • 500 gram skyr of volle yoghurt
  • 175 gram suiker
  • 250 gram frambozen (diepvries) extra verse frambozen om te garneren
  • 10 blaadjes gelatine

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en klop de roomboter met de poedersuiker romig.
  • Hak de chocolade in stukjes en smelt au-bain marie of in de magnetron in intervallen van 10 seconden.
  • Doe de iets afgekoelde gesmolten chocolade bij het botermengsel en klop nog even door.
  • Voeg de bloem en een snuf zout toe en meng tot het een geheel is.
  • Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en doe het deeg erin.
  • Vervolgens egaliseer je het met de bolle kant van een lepel en bak de bodem in 15 minuten gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Week de gelatine in ruime water. Doe dit minstens 10 minuten.
  • Klop de slagroom met 125 gram suiker lobbig en klop dan de skyr erdoorheen.
  • Doe de frambozen met de resterende 50 gram suiker in een steelpan. Breng aan de kook en laat een paar minuten pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine erdoor.
  • Laat de frambozen afkoelen en spatel ze dan voorzichtig door het slagroommengsel.
  • Het hoeft niet helemaal egaal te zijn qua kleur.
  • Bekleed eventueel de zijkanten van de vorm met bakpapier of acetaatfolie.
  • Stort het frambozenmengsel op de bodem en maak de bovenkant glad.
  • Laat minstens 5 uur opstijven in de koelkast en decoreer met verse frambozen.
Trefwoord chocolade, frambozen, kwarktaart, taart, vanille yoghurt
frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Tip: de combi van frambozen en chocolade is echt verrukkelijk. Bekijk ook eens dit recept voor Macarontaartje met frambozen en chocholademousse.

Nog meer frambozen recepten 

Er staan al aardig wat recepten met frambozen op de blog. Ik zet ze hier graag voor je op een rij! 

Bewaar dit recept op Pinterest

frambozen yoghurttaart met chocoladebodem

Ga jij deze Frambozen yoghurtcake met chocoladebodem maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



34 gedachten over “Frambozen yoghurttaart met chocoladebodem”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.