Fajitas met geroosterde paprika en halloumi
Ik hou van dit soort maaltijden. Lekker veel groenten, wat kaas erbij en een lekker frisse saus en genieten maar! Het is op deze manier ook helemaal niet moeilijk om je groenten te eten. Zo’n fajita hapt lekker weg en het staat ook nog eens gezellig op tafel wanneer je alles serveert in leuke schaaltjes op een grote plank. Iedereen kan de fajita vullen hoe hij of zij wil. Met dit recept kun je ook heel makkelijk variëren. Houd je bijvoorbeeld niet zo van paprika, vervang deze dan door aubergine of zoete aardappel. Er zijn zoveel lekkere combi’s te maken! Deze fajitas met geroosterde paprika en halloumi zijn ideaal voor een zomerse dag en je kunt de hoeveelheden makkelijk verdubbelen voor meer mensen!
Inhoudsopgave
Fajitas met geroosterde paprika en halloumi
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 30 minuten
Ingrediënten
6 paprika’s in verschillende kleuren
3 rode uien
100 gram baby spinazie
250 gram mini romatomaatjes
8 tortillawraps
olijfolie
1 à 2 citroenen
400 gram halloumi
3 tl oregano
peper en zout
300 ml kwark
2 eetlepels verse gehakte peterselie
Bereidingswijze
- Snijd de halloumi in plakken en doe dit in een schaal.
- Meng 4 eetlepels olijfolie met het sap van een halve citroen (circa 2 eetlepels) en een theelepel oregano. Voeg peper en zout toe wanneer de halloumi niet gezouten is.
- Giet dit over de halloumi en zet apart. Je kunt de halloumi ook een uurtje laten marineren.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Maak de uien schoon en snijd in parten. Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd deze in repen.
- Schep de groenten om met een eetlepel olijfolie, 1 theelepel oregano en peper en zout en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster de groenten in het midden van de oven in 30 minuten zacht en gaar.
- Halveer ondertussen de tomaatjes en zet apart.
- Maak een sausje van de kwark, peterselie, 1 theelepel oregano en 1 eetlepel citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit een grillpan op hoog vuur en bak hierin de plakken halloumi kort aan beide kanten tot deze goudbruin is.
- Verhit nog een koekenpan en bak de tortillawraps kort aan beide kanten.
- Schep de tomaatjes en spinazie door de geroosterde groenten.
- Beleg elke fajita met wat kwarkspread, geroosterde groenten en halloumi.
Hou je ook zo van paprika? Probeer dan ook:
- Maiswafels met pittige paprikaboter
- Salade met gestoomde haricots verts, paprika en geitenkaas
- Spaghetti met paprikasaus en feta
- Paprika uienkruier
- Paprikabulgur met spinazie en feta
- Gevulde puntpaprika
- Tosti paprika avocado
Ga jij deze fajitas met geroosterde paprika’s en halloumi maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook of Instagram op @debsbakerykitchen en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.