paprika uienkruier

Paprika uienkruier

Boodschappen

Met het weekend bijna voor de deur bekijk ik altijd even de agenda. In het weekend wordt er bij ons helaas niet uitgeslapen, daar hebben mijn kinderen nog nooit van gehoord, maar daardoor hebben we wel lekker de tijd om optimaal te genieten van de dag. Ik doe op vrijdag altijd boodschappen voor de hele week en ik begin dus nu al na te denken over wat ik ga eten. Dit weekend maak ik deze paprika uienkruier maar weer eens. Lekker, snel en makkelijk. Met een flinke kom soep erbij heb je een heerlijke maaltijd!

paprika uienkruier

Weekend

Het weekend begint voor ons meestal op de sportschool. De kinderen kunnen daar naar de opvang en dan kunnen mijn man en ik even effectief bewegen voordat we op pad gaan of in huis wat gaan rommelen. Eigenlijk is er altijd wel wat te doen. Wij hebben het nooit druk met verjaardagen maar met 2 kinderen die bomvol energie zitten, is thuiszitten meestal geen optie. Daardoor blijft er weinig tijd over om uitgebreid te koken en dan is zo’n snelle paprika uienkruier een uitkomst. Garneer lekker royaal met kaas voor zo’n heerlijke gesmolten laag, hmmm!

paprika uienkruier

Ingrediënten en bereidingswijze paprika uienkruier

  • 2 afbak baguettes
  • 2 rode paprika’s
  • 4 uien
  • 200 gram geraspte oude kaas
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
  1. Pel de uien en maak de paprika’s schoon.
  2. Snijd de uien in halve ringen en de paprika’s in dunne reepjes.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  4. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui en paprika op laag tot middelhoog vuur in 10 minuten zacht.
  5. Voeg het paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Halveer de baguettes in de lengte en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Besprenkel ze met olijfolie en verdeel het ui paprikamengsel erover.
  8. Strooi de geraspte kaas erover en bak nog 10 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.