Druivencake met kokos crumble

Druivencake met kokos crumble

Al eerder maakte ik voor de foodblogswap een recept van Johanneke’s blog ‘bijna net zo lekker als thuis’. Ik maakte toen een kruidkoek met cranberries en noten en die was echt verrukkelijk! Dus nu mocht ik weer gaan snuffelen tussen de ruim 1200 recepten, op zoek naar wat lekkers! En dat heb ik gevonden! Ik veranderde de cake met kokoskruimellaag in een druivencake met kokos crumble. 

druivencake met kokos crumble

Druivensap en jam

We hadden dit jaar weer een overdadige druivenoogst uit eigen tuin dus daar heb ik sap en druivenjam van gemaakt. Zo superlekker maar we eten eigenlijk zelden jam op brood dus als het even kan, gebruik ik het in iets dat ik bak. Geen probleem trouwens als je dit niet hebt, dit recept is ook lekker met frambozenjam of aardbeienjam. Vervang dan het druivensap voor citroensap. Lekker fris! 

Ingrediënten en bereidingswijze druivencake met kokos crumble

Cake

  • 150 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 gram suiker
  • 100 gram druivengelei 
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels druivensap
  • 4 eetlepels melk
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel baking soda
  • extra: druivenjam om te vullen en een bakvorm van 20 x 30 cm

Kokos crumble 

  • 75 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 75 gram koude roomboter in blokjes
  • 50 gram geraspte kokos
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed de bakvorm met bakpapier. 
  2. Klop de boter met de suiker romig en voeg dan de druivengelei toe. 
  3. Klop dan een voor een de eieren door het mengsel gevolgd door de melk en het druivensap. 
  4. Meng tenslotte het zelfrijzend bakmeel en baking soda erdoor en verdeel het over de vorm. 
  5. Maak nu de crumble door de bloem, suiker, boter en kokosrasp in de keukenmachine tot grof kruim te malen. 
  6. Verdeel het over het cakebeslag en bak de cake in 40 – 50 minuten goudbruin en gaar. 
  7. Laat de druivencake met kokos crumble afkoelen en snijd deze vervolgens horizontaal doormidden. 
  8. Smeer een royale laag druivenjam op de onderste helft van de cake en leg voorzichtig de bovenkant er weer op. Je kunt het ook per stukje doen als je dat makkelijker vindt! 
  9. Bewaar de druivencake met kokos crumble in de koelkast. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.