Deb’s Diary mei

Deb’s Diary mei

Meivakantie

Oh ja dacht ik, het is alweer begin juni en ik was mijn hele diary al bijna vergeten haha. Dus bij deze want het is de hoogste tijd voor Deb’s Diary mei. Mei ging ook weer vlot voorbij en begon met eerst 2 weken meivakantie waarin mijn jongens vrij waren. Ik ben dan voornamelijk met ze op pad omdat ik dat gewoon erg leuk vind en met de luxe van een auto voor de deur en een abonnement op Plaswijckpark hoeven we ons geen seconde te vervelen. Natuurlijk blijven we ook af en toe lekker thuis hoor maar we genieten er allemaal van om wat leuks te doen!Deb's Diary april

Deb's Diary april

Leuke dingen doen

Zoals gezegd was ik de eerste 2 weken vooral op pad met de jongens. Ze gaan wel ‘s morgens mee naar de sportschool want daar hebben ze kinderopvang en kan ik dus mooi een uurtje sporten en hoef ik dat in de vakanties niet ineens ‘s avonds te doen. Er blijft sowieso nog genoeg tijd over om dan ‘s middags wat leuks te doen. Ik zit natuurlijk ook al lang niet meer vast aan slaapjes dus dat scheelt een hoop. Ik doe mijn kinderen eigenlijk altijd wel een plezier met een paar uurtjes strand en mezelf ook want ze spelen daar zo lekker dat ik ook kan ontspannen! Het leukst is het als er een vriendin bij is zodat ik rustig kan bijkletsen haha. Plaswijckpark is hier praktisch om de hoek en leuk met mooi en slecht weer dus daar kan ik ook heen wanneer ik wil. Ideaal!

Deb's Diary april

Moederdag

Natuurlijk ben ik ook verrast met een heerlijk moederdagontbijt en zelfgeknutselde cadeaus! Die blije koppies van de jongens maken dat toch ieder jaar weer zo leuk! Alles wordt uitgebreid bewonderd en er wordt honderduit over verteld. Zo aandoenlijk! Wij zijn daarna bij onze moeders langs gegaan want die mogen ook in het zonnetje gezet worden en het is wel zo gezellig om iedereen weer te zien! Voor Francesca Kookt maakte ik nog een speciaal moederdag gebakje dat ook heerlijk is als het geen moederdag is 🙂 Deze rabarber pistachecakejes met frambozenglazuur zijn echt verrukkelijk!

moederdagcadeau

 

 

Opdrachten

Ik ben trouwens echt enorm blij dat ik voor Francesca Kookt 2 keer per maand een zoet recept mag maken. Hartstikke leuk om te doen en het biedt weer allemaal nieuwe kansen! Qua opdrachten gaat het ineens lekker! Ik heb wat schrijfopdrachten, onder andere voor Tante Fanny en Peulvruchten, ik maak recepten voor Francesca Kookt en ik bak ook regelmatig taart en traktaties op bestelling. Van tevoren heb ik me er mega druk over gemaakt dat ik per november volgend jaar geen uitkering meer krijg maar dit geeft me wel weer wat vertrouwen! Ik weet ook van mezelf wel dat ik een hoop kan alleen moet mijn pols wel meewerken. Gelukkig krijg ik nu de kans om dat allemaal uit te proberen en dat is heel erg fijn. Het wil niet zeggen dat ik me er totaal niet meer druk over maak, ik vind het eigenlijk doodeng maar ik probeer, onder andere door mezelf te zijn, te doen wat ik kan en vooral te genieten!

Deb's diary mei

Events

Genieten doe ik trouwens volop want naast dat ik het bloggen en de opdrachten die ik krijg heel erg leuk vind, mag ik ook regelmatig naar events. Deze maand had ik 2 wel heel toffe events! Allereerst werd er door Italiano drop een enorm gave kookworkshop met drop georganiseerd bij kookschool Keizer Culinair in Amsterdam. Onder leiding van niemand minder dan Joost Bouthoorn en Sander Looren die ook regelmatig workshops bij de Librije verzorgen, gingen we aan de slag met hele bijzondere gerechten! Wat denk je van zachte dropstaafjes met een tartaar van coquille, dragon dressing en grapefruit? Binnenkort vertel ik je nog meer over deze workshop want ik ben zelf natuurlijk ook aan de slag gegaan met drop! Het 2e toffe event wat ik had was een workshop mini tartelettes bij Patisserie Petit Gateau in Amsterdam. Petit Gateau is onder andere bekend van het boek Kleine Taartjes en je vindt in de kleine patisserie dan ook de meest prachtige minimini’s zoals ze ze zelf noemen. Samen met Rutger van Rutger Bakt, Susan van Smulpaapje, Mariette van Zoetrecepten en Ianna van Beginspiration en Powcomms gingen we zelf aan de slag en het resultaat was verrukkelijk! Er komt nog een blog met recept online dus houd mijn site in de gaten!

Deb's diary mei
foto: Caroline Piek fotografie

Gezinsleven en werken

Het is wel heel erg wennen om na zoveel jaar weer te werken. Het is nog beperkt tot een klein aantal uren per week maar mijn blog loopt gewoon door en dat kost veel tijd. Het is best lastig om alles in te plannen, zeker omdat je met kinderen nooit een garantie hebt dat je ook kunt doen wat je daadwerkelijk wil. In de meivakantie moest ik ook gewoon wat opdrachten inleveren en dat ging wonderbaarlijk goed maar als ze niet meewerken, zit je tot diep in de nacht. En dat is met mijn lijf gewoon niet haalbaar. Dus het blijft een uitdaging om alles onder schooltijd te doen. Ze waren de laatste maanden ook nog eens extreem veel vrij. En met deze blog is het ook weer anders gelopen omdat mijn jongste ineens ziek was. Het is een race tegen de klok maar dat zal voor velen herkenbaar zijn. Ik probeer me er maar niet te druk om te maken. Het is jammer als er geen nieuwe content online komt maar het is niet het einde van de wereld. Ik probeer wel steeds meer vooruit te plannen en dat helpt wel maar als je nog tips hebt, hoor ik het graag!

Deb's Diary april

Goed doel

Ik stond trouwens ook nog met een kraam vol lekkernijen op een skate evenement dat door mijn sportschool was georganiseerd. Met deze MyLife skate voor Kika is uiteindelijk meer dan 500 euro opgehaald en door mijn verkopen heb ik ook een steentje bij kunnen dragen! Hartstikke leuk om te doen en fijn dat je zo een goed doel kunt steunen.

Deb's Diary april

my life skate for kika

 

Foodies en recepten

Er stonden ook nog leuke afspraken op de agenda want ik dronk koffie met de gezellige Myra Madeleine, de altijd leuke Andrea van Anniepannie en ik ging ook nog Spaans koken met mijn Spaanse vriendin / buurvrouw. Ook kwam er genoeg lekkers online! Als ambassadeur van Santa Maria Tex Mex maakte ik weer 2 heerlijke Tex Mex gerechten zoals deze Sla wraps met rijstsalade en tonijn. Echt een aanrader om eens te maken net zoals deze superlekkere Rabarber custard cake! Hebben jullie al iets van de blog gemaakt?

Deb's diary mei

rabarber custard cake

Dit was weer mijn maand in het kort! Hoe was jullie maand?

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.