Deb’s Diary Maart

Deb’s Diary Maart

Deb’s Diary maart

Het is alweer tijd voor Deb’s Diary Maart waarin je alles leest over mijn maand. Wat deed ik, wat heb ik allemaal op food gebied gedaan en wat zijn de plannen? Het is een wisselende maand geweest met leuke maar ook minder leuke dingen. Ik ben een beetje zoekende in wat ik wil en hoe ik het ga bereiken en de laatste tijd twijfel ik ook over mijn blog. Daarnaast was mijn gezondheid de afgelopen weken ook niet top dus ik hoop op een betere periode. Maar eerst vertel ik je over de afgelopen maand.

Leuke start

De maand begon goed! Ik liet mijn haar weer eens knippen en kan dat nu doen bij een vriendin die de kappersopleiding volgt dus dat is extra gezellig! Ook ging ik eindelijk eens samen met mijn man op pad. We hebben heerlijk geluncht bij Osteria Vicini in Kralingen. We waren daar voor de eerste keer en het is echt een leuke zaak met superlekker eten en een fijne sfeer. Voor herhaling vatbaar dus! Op 3 maart gaf ik een bakdemo bij het Kookpunt in Rotterdam. Doordat het sneeuwde waren er wat minder mensen dan normaal in de winkel maar dat mocht de pret niet drukken. Het was ontzettend leuk om te doen en mijn baksels vielen goed in de smaak! Ik had een frambozen yoghurtcake gemaakt die je in het seizoen ook met rabarber kunt maken en ik maakte heerlijke pastinaaktaartjes met brie. Het laatste uurtje stond Michiel Sloff, deelnemer van het 3e Heel Holland Bakt seizoen, bij me om zijn boek Smaakmakers te promoten. Het was echt een superleuke ervaring om zo live te bakken voor winkelend publiek en ik hoop dat zeker nog vaker te mogen doen! Als dank kreeg ik nog een fantastisch mooi mes mee naar huis, echt heel erg leuk!

Deb's Diary Maart
Osteria Vicini

Deb's Diary Maart

Osteria Vicini

Uitjes met de kinderen

De school van mijn kinderen organiseert regelmatig leuke uitjes en als het even kan, ga ik graag mee! Ik vind het ook leuk om dan foto’s te maken en die kunnen ze dan weer in het schoolfotoalbum gebruiken. Sowieso maak ik regelmatig foto’s op school tijdens speciale gelegenheden. Deze maand ging ik met de kleuters naar de molen in Nootdorp om te kijken hoe ze meel maken. Met de meel van de molen gingen ze dan op school pannenkoeken bakken. De kinderen vonden het hartstikke leuk, vooral om de wieken van de molen te stoppen en gluren door het luik in de vloer en dan natuurlijk heel hard ‘hallo’ roepen hahaha. Zo schattig altijd, die kleintjes. Ik at ook nog bij een vriendin, heerlijk om elkaar weer te zien! En ik ging met mijn schoonzus en de kinderen naar het Beren restaurant in Bleiswijk voor de lunch. Het is daar ideaal omdat ze een soort kleine ballenbak hebben waar de kinderen kunnen spelen terwijl wij bijkletsen. We hebben onszelf getrakteerd op een lekkere cocktail en uiteindelijk hebben we daar van 12 tot half 5 gezeten dus we hebben de tijd goed besteedt!

Deb's Diary Maart
naar de molen met de kleuters
Deb's Diary Maart
naar de molen met de kleuters
Deb's Diary Maart
De Beren Bleiswijk

Gezondheid

Daarna werd het wat rustiger. Weinig afspraken en mijn buikpijn werd ook steeds erger. Ik heb al sinds half februari veel last van buikpijn en heb ook een echo laten maken maar er komt niets uit. Gelukkig maar alleen weet ik nu nog steeds niet wat de oorzaak is van de buikpijn. Natuurlijk maak ik me er wel druk om dus dat helpt niet maar als ik geen trek heb in mijn eigen baksels dan is dat echt raar. Ik heb de afgelopen maand amper wat gebakken, laat staan opgegeten. Het is wel weer goed voor de lijn, dat wel maar niet op de juiste manier. Iedere keer als ik iets eet, speelt de buikpijn weer op dus ik probeer zo gezond mogelijk te eten en vooral kleinere porties. Het is wel gek dat als je, net als ik, eigenlijk altijd met eten bezig bent ineens geen zin meer hebt in eten…. Ik hoop dat dat de komende tijd bij trekt want dit is ook niet leuk.

Dansen

Wel ging ik nog een avondje dansen op de Frankborrel in de cruiseterminal in Rotterdam. Ondanks de buikpijn wilde ik er wel even uit zijn. Normaal gesproken had ik het afgezegd maar tegenwoordig probeer ik me er niet teveel door te laten weerhouden. Ik zit het grootste deel al thuis en het is ook goed om even je focus te verleggen. En het was hartstikke gezelllig! Het voordeel van zo’n borrel is ook dat je niet ontzettend laat op bed ligt dus dat scheelt een hoop. We zijn ook nog een middagje naar Plaswijckpark geweest en dat is altijd leuk! Inmiddels is het voor ons ook heel relaxed omdat de jongens lekker zelf gaan spelen. Dus toen het zonnetje doorbrak, zaten wij er lekker van te genieten!

Deb's Diary Maart
Frankborrel 010

Bakken met Piek & Pie

En toen was het alweer tijd voor de laatste week van maart. Caroline Piek van Piek & pie kwam bij me langs en samen maakten we een superleuke Paashaas koektaart. Helemaal volgens de laatste trend zoals je nu veel ziet met cijfertaarten. Het zijn 2 lagen koekdeeg met daartussen toeven botercrème en rijkelijk versierd met allerlei lekkers. Echt heel erg leuk om te maken en helemaal niet moeilijk! Je kunt op deze manier ieder sjabloon tot een koektaart omtoveren! Bovendien was het heel erg gezellig! Ook verscheen er nog een recept van mij in het weekmenu van Bonapetit! Astrid deelt elke week een menu met een boodschappenlijstje en deze keer staat mijn plaattaart met asperges en geitenkaas erin. Je vindt het menu hier. Tenslotte mocht ik deze maand de nieuwe kaart van Baker & Moore en Baker’s Dough komen proeven. Dat is natuurlijk smullen en er komt deze week nog een leuke winactie aan waarbij je mijn combi bij Baker’s Dough kunt winnen! En ik ging nog uit eten bij Lola met een vriendin! Dat was ook heel gezellig en ik kon gelukkig wel iets eten ondanks de buikpijn want ze hebben daar heerlijke tapas!

Deb's diary maart
Lola
Deb's Diary Maart
proeverij Baker & Moore / Baker’s Dough

Slecht nieuws

Tja en er was ook veel minder leuk nieuws en ik ben blij dat ik het hier in Deb’s Diary Maart kwijt kan. Het bezwaar dat ik had ingediend bij het UWV is ongegrond verklaard. Ondanks de motivatie waarom ik hun banen niet zou kunnen uitvoeren en extra info van de chirurg. Dat is dus, op zijn zachtst gezegd een flinke domper. Ik heb nog wel de tijd om uit te gaan zoeken wat ik kan gaan doen want mijn uitkering stopt per oktober 2019. Ik hoop, en ga mijn best ervoor doen, om als zelfstandige genoeg te kunnen gaan verdienen zodat ik mijn eigen tijd kan indelen. Ik kan genoeg, ben alleen erg beperkt in het aantal uren maar als ik het dan zelf indeel, kan ik het in ieder geval spreiden over de dag. Het zorgt nu in ieder geval weer voor een hoop extra stress wat mijn buikpijn niet ten goede komt. Het is na 12 jaar thuis zitten en niets hoeven niet makkelijk om jezelf weer te motiveren en aan het werk te zetten. Natuurlijk weet ik dat ik wel moet omdat de gevolgen anders enorm zijn maar door de angst blokkeer ik als het ware. Ik wil hier echt mijn draai in vinden en meer schrijfopdrachten binnenhalen.

Deb's Diary Maart
in het ziekenhuis voor buisjes

Plannen

De afgelopen maand schreef ik namelijk ook nog allemaal paasuitingen voor Tante Fanny. Als je iets op Facebook of Instagram voorbij hebt zien komen, dat komt van mijn hand! Ik ga dus actief op zoek naar meer van dit soort opdrachten en kom er hopelijk op die manier wel. Mijn traktaties wil ik ook nog goed onder de aandacht gaan brengen. Ik merk dat er veel tijd in mijn blog gaat zitten en dat ondanks de tijd en moeite de bezoekersaantallen weer teruglopen. Dat is best frustrerend en daarom ben ik aan het twijfelen hoe ik dit voort wil zetten. Ik stop er niet mee, dat zeker niet, maar de tijd die ik eraan besteed moet wel omlaag. Het is een hobby en een hele leuke maar met de ontwikkelingen van het UWV moet ik het anders gaan aanpakken. Ik weet nog niet helemaal hoe, dat zal de komende weken hopelijk duidelijk worden. Tijd voor actie in ieder geval! En als je mijn recepten en berichten nou graag leest en maakt, laat dan een reactie achter. Dat vind ik superleuk!

 

.

 4 gedachten over “Deb’s Diary Maart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.