Deb’s Diary juni

Deb’s Diary juni

Deb’s Diary juni

Tjee, de helft van 2018 is alweer voorbij! En het is officieel zomer! Qua weer viel daar al niet meer aan te twijfelen want jongens, wat is het elke keer genieten van de zon en het lekkere weer. Behalve als je dan in huis moet schoonmaken enzo haha. Mijn juni maand was ook weer een fijne maand en het blijft leuk om er zo iedere maand op terug te blikken. Wel moet ik altijd mijn foto’s erbij pakken (gelukkig maak ik er een hoop) om te zien wat ik ook alweer allemaal deed haha. En natuurlijk lees je dat dan weer in Deb’s Diary juni!

dessertsalade van gegrilde sinaasappel, mango en geitenkaas

juni = eetmaand

Juni was een maand waarin ik vooral lekker heb genoten van heerlijk eten! Dat begon al op 1 juni toen ik met Andrea van Anniepannie en Helena van Indorotterdammert naar de Tong Tong Fair in Den Haag ging. We hebben allerlei smakelijke Indische gerechtjes geproefd, geen straf om zo de maand te beginnen! De dag erna at ik met een vriendin bij Brasserie Pierre in Rotterdam. We hebben allemaal gerechtjes gedeeld, voor mij echt de leukste manier van uit eten omdat je zo lekker veel verschillende dingen kunt proeven. Brasserie Pierre is trouwens echt een aanrader, zo’n leuke tent in het hippe MAHO kwartier. Ook was het eindelijke tijd voor de Saladay van Bettine geitenkaas. Wat hebben we genoten van de mooie setting en natuurlijk alle heerlijke zomerse salades die op tafel kwamen! Ook ging ik eindelijk weer eens uit eten met mijn man. We doen het veel te weinig maar nu hadden we eindelijk een moment en konden we heerlijk in de zon genieten van een fijne maaltijd met als afsluiter homemade limoncello’s! Yum! Nog meer lekker eten kwam voorbij aan boord van de Helena, een historisch zeiljacht uit 1875. Ik mocht meezeilen op de Maas en dus ook dineren aan boord! En natuurlijk aten we een paar keer homemade pizza!

deb's diary juni

Altijd bezig met eten

Eigenlijk ben ik altijd wel bezig met eten. Met het bedenken van recepten, koken en bakken of het uitwerken ervan. Aan ideeën geen gebrek maar aan tijd wel haha. En ik kan ook niet ongelimiteerd alles gaan maken want ik moet wel proeven en ik probeer niet dicht te groeien haha. Ik kan er ook intens van genieten. De start van het haringseizoen bijvoorbeeld en dan zo’n heerlijke haring halen op de markt. Ik eet hem trouwens zonder uitjes en jullie? In ieder geval word ik erg blij van eten en alles wat daarbij hoort behalve dan de afwas en dat je dik wordt van teveel haha. Verder zou ik het liefst de hele dag in de keuken staan en voor iedereen koken. En dan ook eindelijk eens alles uit mijn kookboeken en heel veel jaargangen Delicious magazine maken! Ik vind het ook best frustrerend dat mijn kinderen maar weinig lusten. Dat had ik toch wel anders verwacht, zeker omdat ik heel gevarieerd kook. Maar ja, groenten blijven natuurlijk groenten voor kinderen en ik lustte vroeger ook geen spruitjes. Dus het komt vast wel ooit een keer goed!

deb's diary juni

Opdrachten

In juni mocht ik best vaak traktaties bakken voor vrienden! Er waren een hoop mensen jarig en ik word er zo enorm blij van dat mensen zo ontzettend genieten van mijn baksels! Ik stapte zelfs uit mijn comfortzone en bakte een gezonde(re) taart zonder suiker voor een vriendin. Ze vonden hem lekker dus het kwam helemaal goed maar dat vind ik dan soms wel lastig. Ik kan natuurlijk niet een stukje uit de taart snijden om te proeven haha. Uiteraard proef ik het beslag wel dus dan kan ik nog enigzins controleren of het goed genoeg is. Ook ging ik naar de plek waar Boerderij Chips gemaakt worden en naar de aardappelvelden in de Hoeksche Waard. Superleuk is dat om te zien en ik heb mooie foto’s gemaakt voor het marketingbureau. Deze maand stond sowieso in het teken van fotografie want ik mocht ook de inboxing van de Foodybox van PR bureau de Kroon op het Werk fotograferen. Echt superleuk om te doen, helemaal omdat het samen met de altijd gezellige Charlie van Charlies Kitchen was en de foto’s zijn heel mooi geworden. Ik ben hartstikke blij dat er zoveel leuke dingen op mijn pad komen en ik probeer het steeds een beetje uit te bouwen. Mocht je ooit iemand nodig hebben om teksten te schrijven of foto’s te maken, stuur me dan een berichtje! 🙂 Heb je trouwens die fantastisch lekkere chocolade biertaart met caramel botercrème gezien die ik voor Francesca Kookt maakte? Die is zo gruwelijk lekker, echt eens proberen!!

chocolade biercake met karamel botercrème

deb's diary juni

Familie en vrienden

Naast het bloggen en de opdrachten die ik doe ben ik vooral moeder van 2 jongens die de nodige aandacht vereisen en ik probeer er dan ook voor te zorgen dat ik niet al teveel weg ben buiten schooltijden om. Ze zijn dat niet gewend en ook dat zal ik op moeten bouwen. Het is al heel wat dat ze tegenwoordig af en toe overblijven en het leuk vinden! Door mijn polsproblemen en het feit dat ik daardoor de afgelopen 12 jaar niet heb gewerkt, zijn mijn kinderen altijd thuis geweest en hoefden ze niet naar het kinderdagverblijf. Dus dat ik nu regelmatig weg ben, is best even wennen voor ze. Als ik er wel ben, doe ik het liefst wat leuks met ze. Zo gingen we onder andere naar een Mad Science event waar ze allemaal proefjes konden doen en dingen konden maken zoals slijm en een stuiterbal! Ook gingen we lekker de natuur in en er was een buitenspeeldag in een straat hier vlakbij georganiseerd. Dat is altijd super want er zijn meerdere springkussens, gratis ijsjes en vooral heel veel klasgenootjes! Ik ging ook nog met mijn zus uit eten en dat was ook heel erg leuk. Ik had haar al zo’n tijd niet gezien! In ieder geval vliegt zo’n maand weer voorbij en door alle mooie zomerse dagen lijkt het al af en toe vakantie.

deb's diary juni

deb's diary juni

deb's diary juni

Zomerplannen

En nu is het bijna zomervakantie en dat betekent dat de kinderen 6 weken vrij zijn en ik vooral tijd met hen doorbreng en wat minder tijd aan de blog zal besteden. Veel mensen zijn toch op vakantie en ook de opdrachten liggen even stil tijdens de zomervakantie. Dus even heerlijk genieten van alles en wel achter de schermen orde op zaken stellen want er moeten nog een hoop blogs herschreven worden en ik ben ook nog bezig met een nog betere indeling van de blog zodat jullie makkelijker recepten kunnen vinden. Zo, dit was weer Deb’s Diary juni. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en ik wens jullie alvast een hele fijne zomervakantie!2 gedachten over “Deb’s Diary juni”

  • Leuk overzicht om te lezen! Mijn mannen klagen de laatste tijd ook steeds vaker. “Moet je nu alweer uit eten”. Blijft lastig om de goede combi te vinden en het iedereen naar de zin te maken, inclusief jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.