Saladay 2018: een geitenkaasfeestje in de tuin van de Bettinehoeve

Saladay 2018: een geitenkaasfeestje in de tuin van de Bettinehoeve

Saladay 2018

Wat had ik enorm veel zin in deze dag! Ik had het filmpje en de foto’s van de eerste Saladay in 2017 gezien en dat zag er allemaal zo gezellig uit dat ik het dan ook super vond om er dit jaar bij te mogen zijn! Lekker buiten koken, mooie producten, een prachtige locatie en natuurlijk een heerlijke lunch als afsluiter, wat wil een mens nog meer? De Saladay 2018 was met recht een geitenkaasfeestje in de tuin van de Bettinehoeve!

Saladay 2018

Saladay 2018

Smakelijke geitenkaas van de Bettinehoeve

En natuurlijk werd de Saladay gevierd in de prachtige tuin van de Bettinehoeve want daar is het allemaal begonnen omdat Johan, de oprichter van Bettine, bedacht dat het wel leuk zou zijn om wat geitjes te houden. Wat begon met 2 geitjes en handgemaakte geitenkaas voor vrienden en familie, groeide uit tot een professioneel bedrijf waar tegenwoordig 40 geithouderijen bij aangesloten zijn. In Etten-Leur wordt de geitenmelk verwerkt tot de heerlijke geitenkaasrolletjes. Ook de heerlijke geitenkaas omwikkeld met spek worden hier vakkundig met de hand gemaakt en met kruiden bestrooid. Wij hadden trouwens de primeur want we stonden er met onze neus bovenop toen de eerste gerijpte geitenkaasrolletjes verpakt werden! Sinds vorige week ligt deze geitenkaas in de winkels en ik gebruikte hem al in deze salade!

 

Saladay 2018

Saladay 2018

Sfeervol lunchen

Bettine is een echt familiebedrijf met veel passie voor het vak en natuurlijk genoot de hele familie, inclusief kleine van een paar maanden, samen met ons van de heerlijke salades die op Saladay op tafel werden getoverd! En wat voor tafel! Er was een hele mooie setting gemaakt met een lange tafel tussen de bomen in de tuin, prachtig aangekleed met verschillend bontgekleurd servies en een gezellige vlaggenlijn met alle recepten van die dag! Genoeg mooie plaatjes om te fotograferen waar iedereen dan ook druk mee bezig was voordat we echt aan de slag gingen. Natuurlijk mochten we ook een kijkje nemen achter de schermen nemen in de productieruimtes. Uiteraard wel helemaal ingepakt in instawaardige outfits inclusief haarnetje, yeah! Dat leverde natuurlijk hilarische foto’s op 🙂

Saladay 2018

Gezellig buiten kokkerelen

Bovendien is het enorm gezellig om met allemaal foodies bij elkaar te zijn! Er werd gelachen, genoten van de superleuke buitenkeuken, er werden selfies gemaakt met de grappige alpaca’s en veel gekletst. De tijd ging veel te snel voorbij! Maar we kwamen natuurlijk ook om de allerlekkerste zomerse salades met geitenkaas te gaan maken dus schorten om en snijden, hakken, bakken, borden opmaken en fotograferen want uiteraard moet alles wel mooi op de foto! Ondertussen werd er natuurlijk volop geproefd want hé, je moet wel weten wat je op je bord legt. En oh oh oh wat was iedereen lekker op dreef! De kleurrijkste, verleidelijkste en mooiste salades kwamen voorbij en ik heb niet eens alles kunnen proeven dus ik wacht met smart op alle recepten die nog gaan komen! Wat denk je van een salade met vijgen en geitenkaas of een salade met heerlijke geitenkaas bladerdeeghapjes? Zelf maakte ik 2 salades en een daarvan was een zoete dessertsalade! Met geitenkaas! Die komt snel online hoor, ben je al benieuwd?

Saladay 2018

Top dag!

Er was een heel team aanwezig om alles voor ons vast te leggen want eenmaal aan het kokkerellen, denk je eigenlijk niet meer aan die camera en actiefoto’s zijn natuurlijk ook wel heel erg leuk! We hebben ook allemaal nog een filmpje gemaakt van onze easy salade recept. Ik heb er al een voorbij zien komen en dat is zo tof geworden! Natuurlijk komen mijn filmpje en easy recept ook nog online! Ik heb echt volop genoten van deze heerlijke en gezellige dag! Dankjewel Bettine, Myra en het team voor het organiseren van de Saladay en de prachtige foto’s en filmpjes! En natuurlijk mijn mede foodies en collega bloggers: Andrea, Natalie, Tamara, Jadis, Pauline en Annika! Het was top!

Saladay 2018

Dit is een samenwerking met Bettine, lees hier mijn disclaimer

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.