Deb’s diary januari

Deb’s diary januari

Nieuw jaar, tijd voor Deb’s diary januari

Ik weet niet hoe het bij jullie is gegaan maar voor mij lijkt de eerste maand van het nieuwe jaar in een flits voorbij te zijn gegaan. Het is meestal zo’n saaie, grauwe maand en behalve het weer dat letterlijk grauw was, heb ik er verder weinig last van gehad. Langzaam beginnen de dagen weer wat langer te worden, dat vind ik altijd heel fijn! Het geeft me op een of andere manier een gevoel van vrijheid. Begin dit jaar deelde ik voor het eerst een persoonlijke blog met jullie. Ik was overdonderd door de hoeveelheid reacties die ik daarop kreeg, echt fantastisch! Daarom wil ik jullie elke maand een update geven van hoe het nu gaat in de vorm van Deb’s diary. Ik ben met zoveel dingen bezig en tot nu toe zijn ze bijna allemaal leuk! Daarom heb ik besloten deze maandelijkse blog in het leven te roepen, te beginnen met Deb’s diary januari.

Ziektewet

Voor wie mijn persoonlijke blog nog niet gelezen heeft even een korte samenvatting. Vanwege een motorongeluk op mijn 19e heb ik polsproblemen gekregen. Na een hoop operaties en nog meer gips, is er geen verbetering meer mogelijk. Ik heb artrose in mijn pols en elke dag pijnklachten. Ik heb me in 2005 dan ook ziek moeten melden en kwam in 2007 in de ziektewet terecht. Ik heb nog wel verschillende dingen geprobeerd qua werk maar liep elke keer weer vast op ernstige pijnklachten. Daarnaast ga je toch compenseren met je houding dus mijn nek, schouders, rug en linkerarm spelen ook regelmatig op. Vorig jaar heeft het UWV mij weer herkeurd en besloten dat ik per eind 2019 wel weer 36 uur kan gaan werken. Onzin natuurlijk omdat mijn klachten nooit meer zullen veranderen maar er valt waarschijnlijk niet veel aan dit besluit te doen. En omdat ik geen afwachtend type ben, probeer ik nu op mijn manier iets op te zetten zodat ik wellicht toch weer kan werken. Maar dan wel op mijn manier en niet in een of ander flutbaantje.

Bosvruchten bars

Deb’s Traktaties

Omdat koken en bakken een van mijn grote passies zijn, heb ik besloten daar meer mee te gaan doen. Ik ga per 1 maart traktaties op bestelling leveren en ben nu volop bezig met het uitproberen van allerlei dingen. Afgelopen woensdag heb ik een proeverij voor wat vriendinnen en hun kinderen georganiseerd. Ik kan natuurlijk wel alles heel leuk bedenken en ik vind het lekker wat ik bak maar anderen moeten dat ook vinden. Gelukkig viel het goed in de smaak en waren de reacties heel erg positief! Daar ben ik enorm blij mee en nu ga ik het verder ontwikkelen en zorgen dat je op mijn site ook de traktaties kunt bestellen. Ik ga voorlopig eerst regionaal leveren maar wie weet in de toekomst. Je moet wat te dromen hebben toch?! Qua traktaties moet je denken aan homemade marshmallow lollies, fudge, oreo bars en blondies. Maar ook voor gezonde traktaties kun je straks bij mij terecht en ik ben bezig met het uitproberen van hartige traktaties! Niet iedereen houdt van zoetigheid en je wilt toch als je jarig bent graag iets uitdelen dat je zelf ook lekker vindt.

geboorte shortbread Proeverij  Popcorn lollies

Diary

Dit dagboek, verslag of terugblik is voor mij ook een manier om eens stil te staan bij wat ik allemaal heb. Ik wil me wat meer bewust zijn van de dagelijkse dingen en dus ook waar ik dankbaar voor ben. Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd over mezelf. Als moeder, als niet werkende maar wel HBO afgestudeerde persoon, als vrouw van. En ik kwam erachter dat ik toch ook een stuk van mezelf was kwijt geraakt doordat ik me vaak liet tegenhouden door angsten. Die angsten komen vooral voort uit de onzekerheid die mijn polsklachten met zich meebrengen. Als ik vol goede moed aan iets nieuws begon, moest ik al snel afhaken vanwege de pijn of andere blessures. Dat werkt niet motiverend. Maar ik kan veel meer en al die creativiteit zit al jaren opgesloten. Nu wil ik dus eindelijk iets gaan doen met mijn passies en kwaliteiten en zo mijn spontane, enthousiaste en creatieve ik weer terug vinden. Door stil te staan bij wat ik heb, voed ik juist de positieve kanten van mijn leven en dat werkt wel motiverend! Met Deb’s diary ben ik bewust bezig met alles na te lopen en gaat het niet zomaar langs me heen.

Kroon op het werk

Terugblik januari

Ik deed al een hoop leuke dingen in januari en het begon in de eerste week al met een etentje bij Jamie’s Diner met vriendinnen. Een heerlijke gezellige avond ondanks dat het eten een beetje tegenviel. De week erna ging ik koffiedrinken met Wendy van Deedylicious en ik bracht een bezoekje aan de Horecava waar ik allemaal leuke mensen heb gesproken en lekkere dingen mocht proeven! De 3e week was ik, samen met Wendy, aanwezig bij een masterclass van Hidde de Brabander bij de Hanos. Hij legde ons haarfijn uit hoe je macarons en overheerlijke nougat maakt! Voor Valentijnsdag ga ik me wagen aan zijn prachtige taartje, stay tuned! Ook had ik een sollicitatiegesprek om content voor een online magazine te mogen schrijven. Het gesprek was echt superfijn en ze waren erg enthousiast dus ik mag in februari aan de slag! Het is eerst een proefperiode om te kijken hoe het bevalt maar ik ben hier zo blij mee! Als je na 10 jaar thuis zitten toch nog iets kan gaan doen waar je passie ligt dat ook nog aansluit bij je studie dan voelt dat euforisch. Ik heb er dan ook superveel zin in!

Plaswijckpark masterclass Hidde de Brabander  ballenbak

Met mijn kids, neefje en schoonzus bracht ik ook nog een bezoekje aan de ballenbak en mijn lieve vriendin Renata was jarig dus die kon ik verblijden met heerlijke taart. We hebben nu voor aankomend jaar een abonnement op Plaswijckpark en daar hebben we dan ook al 2 bezoekjes aan gebracht. Op zondag 21 januari was ik aanwezig bij het eerste Foodies Breakfast in Rotterdam, georganiseerd door Miranda van Healthy Happy Life. Supergezellig om met allemaal andere foodies te ontbijten en om elkaar dus eens in het echt te zien in plaats van alleen maar online! Daardoor kreeg ik nog meer zin in de bloggers meetup die ik zelf organiseerde. Vorige week vrijdag was het dan zover en ontmoette ik 18 leuke en lieve foodies bij restaurant Unique in Gouda. Ik had gehoopt dat het een succes zou worden maar het overtrof al mijn verwachtingen. Van begin tot het eind was het top en we hebben allemaal genoten. Lees hier het verslag van de meetup. De volgende meetup is 6 april bij het Kookpunt in Rotterdam en ik hoop dat dat minstens zo tof wordt!

foodbloggers meetup

In de laatste week deed ik nog een screentest bij de Kroon op het Werk. Ik ben heel benieuwd of en wat dat gaat opleveren maar het was in ieder geval superleuk om voor de camera een recept te bereiden. Wie weet zie je me nog weleens terug in filmpjes haha. En last but not least organiseerde ik dus de proeverij voor Deb’s Traktaties. Ik kan niet anders zeggen dan dat januari een topmaand was! Als dit een voorbode is voor de rest van het jaar dan ben ik enorm tevreden en dankbaar dus ik ga ervoor! En vanaf nu krijgen jullie iedere maand een terugblik in Deb’s diary. Hoe is jullie eerste maand verlopen?

 

 

 4 gedachten over “Deb’s diary januari”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.