Cupcakes met peer en honing
Inhoudsopgave
Lekkere cupcakes met peer en honing bakken
Gisteren maakte ik deze heerlijke cupcakes met peer en honing en hoop jullie weer te inspireren om de keuken in te duiken! Want tjonge, wat kan de wereld er ineens anders uit zien hè? Zo zou ik vandaag eigenlijk in Zuid-Italië zitten maar dat is natuurlijk geannuleerd. Was het in China eerst nog de ver van ons bed show, toen mijn vrienden in Zuid-Italië alle maatregelen met mij deelden rondom het Coronavirus, begon ik me te beseffen dat het niet lang zou duren voor het ook bij ons zover zou zijn. En dus hou ik me zoveel mogelijk aan alle regels, is mijn agenda leeg voor de komende tijd en mijd ik plekken waar veel mensen komen zoals de sportschool. Kleine moeite voor het grotere geheel. En het geeft me nu extra tijd om lekker te bakken en koken!
Bakken met fruit
Bakken met fruit is altijd een dankbaar klusje. Het is leuk om iets te maken van een paar ingrediënten en je kunt daarna ook nog eens extra genieten van het resultaat. Nu we toch meer aan huis gekluisterd zijn, kun je het maar beter zo aangenaam mogelijk maken toch? De geraspte peer in deze cupcakes met peer en honing zorgt voor extra smeuïgheid en door de havermout hebben ze net wat extra bite. Ze zijn makkelijk te maken en het is weer eens wat anders met peer! Ik hoop dus dat je nog genoeg boodschappen in huis hebt om ze te maken.
Biologische honing in gebak
Wil je voor dit recept echte biologische honing gebruiken? Neem dan eens een kijkje op deze pagina. Wij hebben namelijk zelf bijen en verkopen de honing. Dit is 100% natuurlijke, onverhitte honing met ontzettend veel goede eigenschappen die een positief effect hebben op de gezondheid. Dat compenseert weer enigzins het nuttigen van een cupcake 😉
Cupcakes met peer en honing
Ingrediënten
- 3 peren
- 125 g roomboter op kamertemperatuur plus 20 g extra
- 115 g basterdsuiker
- snuf zout
- 1 ei
- 2 el honing plus 2 tl extra
- 1 tl vanille essence
- 170 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 1 tl gemberpoeder
- 50 g havermout plus 2 el extra
- 60 g yoghurt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht) en zet cupcakevormpjes klaar in een muffinvorm.
- Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd 1 peer in 12partjes en rasp de andere 2 grof.
- Klop de roomboter met de suiker en een snuf zout luchtig en romig.
- Klop dan het ei, honing en vanille erdoor.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en gemberpoeder erboven en spatel dit door het botermengsel.
- Voeg tenslotte de havermout, geraspte peer en yoghurt toe en schep door elkaar.
- Verdeel het beslag over de 12 vormpjes en maak de bovenkant glad. Leg hier een partje peer op.
- Bestrooi met wat havermout, leg er een blokje boter op en besprenkel met wat honing.
- Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar en controleer dit met een satéprikker.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
Notities
Taart en cake met peren
Voor diegenen die ook zo dol zijn op peren: er staan nog 2 hele lekkere bakrecepten met peren online:
4 gedachten over “Cupcakes met peer en honing”
Geef een reactie
Oeh, peer en honing is een lekkere combinatie. Deze gaan we maken en meenemen naar werk (als we weer mogen dan ;))
Haha ja en in de tussentijd gewoon lekker voor thuis bakken. Als er bloem te vinden is tenminste 🙂
Ziet er heerlijk uit! Als ik de peren rasp komt er veel vocht uit. Doe je dit door het beslag? ,
Hoi Marjolein,
ik doe dat gewoon door het beslag. Dan blijven ze lekker mals!
Bakze 🙂