Citroen maanzaadwafels met citroenglazuur

Citroen maanzaadwafels met citroenglazuur

Wat leven we ineens in een vreemde wereld. Een wereld zoals we die nog nooit hebben gekend met thuisscholing, thuis werken en zoveel mogelijk thuis blijven. Ik ben dan ook enorm blij dat het foodbloggers event dat ik begin maart voor Homemade bakmixen organiseerde nog door is gegaan. En hoe toepasselijk is het nu om thuis lekker te gaan bakken? Dat past dan weer perfect bij de insteek van de dag: offline quality time. Met keuze uit alle bakmixen en een hoop overige ingrediënten lieten alle bloggers hun creativiteit los in het thema Pasen en ik maakte heerlijke citroen maanzaadwafels met citroenglazuur!

citroen maanzaadwafels met citroenglazuur

Bakken met een bakmix

Ik moet eerlijk bekennen dat ik jaren heb geroepen dat ik nooit meer een bakmix zou gebruiken Zelf bakken met basisingrediënten is niet moeilijk en dat doe ik graag. Toch ben ik tegenwoordig weer om. Zeker niet altijd maar vooral wanneer ik met mijn kinderen bak, is zo’n bakmix ideaal. Kinderen hebben nou eenmaal geen grote spanningsboog en zo heb je wel het plezier van iets lekkers maken maar het duurt allemaal niet te lang. Bovendien is het voor jezelf ook ideaal wanneer je weinig tijd hebt maar toch iets moois wilt neerzetten. De basis is goed en mislukt niet en dan kun je uitpakken met de decoraties.

citroen maanzaadwafels met citroenglazuur
wafels bakken
homemade bakmixen event
vlnr Eefkooktzo, Anniepannie, Eefsfood, Ohmyfoodness, Deb’s Bakery & Kitchen, Mandy and more

Citroen maanzaadwafels met citroenglazuur

Zo gezegd, zo gedaan: het ene na het andere geweldige baksel kwam tijdens het event op tafel. En dat niet alleen, om de offline quality time nog leuker te maken, deden we tussendoor spelletjes om elkaar beter te leren kennen. Een potje 30 seconds met bakvragen, sjoelen, kletskaartjes met grappige vragen… de sfeer zat er goed in en het was een hele geslaagde middag! Ook erg geslaagd waren deze citroen maanzaadwafels met citroenglazuur. Door wat extra’s toe te voegen aan de basismix, krijg je net wat extra’s. Een eitje om te maken en heerlijk als Paasontbijt of brunch. Extra lekker met vers fruit erbij!

homemade bakmixen event

Citroen maanzaadwafels met citroenglazuur

Deze citroen maanzaadwafels met citroenglazuur maak je in een handomdraai. Je maakt 7 grote wafels met dit recept en een stuk of 20 kleintjes.
Gang brunch, Ontbijt
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 7 wafels
calorieën 300kcal

Ingrediënten

 • 1 pak wafels (Homemade)
 • 200 ml water
 • 1 citroen, rasp en sap
 • 2 el maanzaad
 • boter of olie om in te vetten
 • 150 g poedersuiker
 • extra: vers fruit ter decoratie

Instructies

 • Verwarm het wafelijzer voor.
 • Bereid de wafelmix zoals aangegeven op de verpakking en meng er de citroenrasp en het maanzaad door.
 • Vet het wafelijzer in met olie of boter en verdeel wat van het wafelbeslag erover. Niet teveel want het moet niet overlopen.
 • Bak de wafels in een paar minuten goudbruin en leg op een bord.
 • Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker te mengen met 1 el citroensap. Als het nog te dik is, voeg je nog wat citroensap toe maar niet teveel in één keer. Mocht het glazuur toch te dun worden, voeg dan nog wat poedersuiker toe.
 • Serveer de wafels met het glazuur en vers fruit.

Nog meer wafels bakken?

Ik ben altijd al fan van wafels maar maak ze eigenlijk te weinig. Heb jij nou ook een wafelijzer in huis? Maak dan ook eens deze heerlijke varianten:

Het recept makkelijk bewaren?

Gebruik deze foto en bewaar het recept op je favoriete Pinterest bord!

citroen maanzaadwafels met citroenglazuur


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.