Couscous met gegrilde courgette en gamba’s

Couscous met gegrilde courgette en gamba’s

We eten best regelmatig couscous. Warm zoals in deze variant met gegrilde groenten maar ook vaak genoeg als salade. Het is een smaakvol graan, zeker als je het in bouillon laat wellen. Veelzijdig is het ook! Niet alleen als basis van je gerecht maar bijvoorbeeld ook om paprika’s mee te vullen. Zijn jullie trouwens ook fan van courgettes? Ik eet ze bijna wekelijks en het verveelt nog steeds niet. Zo uit de oven vind ik ze het lekkerst en ze kunnen best wat hebben qua verschillende kruiden! Deze couscous met gegrilde courgette en gamba’s is ideaal voor drukke doordeweekse dagen want het is een hele makkelijke en smakelijke maaltijd die je warm of koud kunt eten! 

couscous met gegrilde courgette en gamba's

Ingrediënten en bereidingswijze couscous met gegrilde courgette en gamba’s

  • 250 gram couscous
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 courgettes (2 groene en 2 gele)
  • 3 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels ras el hanout kruiden
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout
  • 500 gram gamba’s (diepvries of vers)
  • 1 theelepel harissa
  • 5 flinke eetlepels volle yoghurt
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de courgettes en snijd ze in blokjes. Maak ook de uien schoon en snijd deze in partjes. 
  3. Snijd de teentjes knoflook fijn en houd apart.
  4. Schep de courgette, ui en de helft van de knoflook om met 1 eetlepel olijfolie en de ras el hanout kruiden. 
  5. Gril de groenten in 25 minuten gaar in de oven. 
  6. Breng 500 ml water met het bouillonblokje aan de kook en haal de pan van het vuur.
  7. Voeg de couscous toe en laat wellen met het deksel op de pan. 
  8. Roer de harissa door de yoghurt en zet apart.
  9. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de gamba’s kort aan beide kanten met de chilivlokken, knoflook en paprikapoeder.
  10. Serveer de couscous met gegrilde courgette en gamba’s met de harissayoghurt. 

Fan van dit soort gerechten? Probeer dan ook eens: 

Ga jij deze couscous met gegrilde courgette en gamba’s maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.