Brosse hazelnootkoekjes

Brosse hazelnootkoekjes

Wat mij betreft kun je nooit genoeg koekjesrecepten hebben! Er is altijd wel een moment voor een lekker koekje toch? Deze brosse hazelnootkoekjes zijn supersnel gemaakt met weinig moeite. Ideaal in zo’n weekend als dit waarin we Halloween vieren maar ook het kinderfeestje van mijn zoontje die vandaag 7 is geworden. Zo heb ik in ieder geval wat lekkers in huis voor onverwacht bezoek! Ik ben heel benieuwd hoe zijn feestje wordt, er komt namelijk iemand met reptielen om daar van alles over te vertellen. Ik hoop wel dat ze goed checken of ze alle dieren weer meenemen hahaha. Fijne zondag!

brosse hazelnootkoekjes

Ingrediënten en bereidingswijze brosse hazelnootkoekjes

  • 150 gram bloem
  • 60 gram havermeel (gemalen havermout)
  • 80 gram hazelnootmeel (gemalen hazelnoten)
  • 200 gram roomboter
  • 60 gram poedersuiker
  • Doe alle ingrediënten voor de koekjes in de kom van de foodprocessor en draai er met behulp van de pulseknop een samenhangend deeg van.
  • Kneed het nog kort door op het werkblad en vorm een rol van het deeg.
  • Verpak het deeg voor de hazelnootkoekjes in plasticfolie. 
  • Leg het een half uur in de koelkast en verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en snijd plakken van 5 mm van het deeg. 
  • Leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaat en bak de koekjes in 10 – 12 minuten goudbruin aan de randen. 
  • Bewaar de brosse hazelnootkoekjes in een koektrommel. Ze blijven zeker 4 à 5 dagen goed. 

Gek op hazelnoten? Maak dan ook eens deze recepten:

Ga jij deze brosse hazelnootkoekjes maken? Ik hoor het graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen. 



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.