Broccolisalade met amandelen en geitenkaas
Buitenkeuken
Op de oh zo gezellige en zonnige Saladay stond er een prachtige buitenkeuken voor ons klaar in de mooie tuin van de Bettinehoeve. In het zonnetje gingen we aan de slag met allemaal verse en heerlijke producten. Pakte ik eerst nog helemaal uit voor mijn dessertsalade met roosjes van mango, heerlijke pecannoten en een smakelijke dressing, voor dit recept hield ik het eenvoudig. Want soms heb je niet meer nodig en deze broccolisalade met amandelen en geitenkaas is superlekker als bijgerecht of als lunch.
Foto’s en filmpje
Het was trouwens echt een feestje om buiten te koken met andere gezellige foodies. Er liepen gelukkig een filmploeg rond en een fotograaf want vanaf het moment dat wij gingen koken, dachten we er niet meer aan om foto’s te maken. Ik ben zelfs vergeten om van het eindresultaat van deze salade zelf een foto te maken! Gelukkig had de fotograaf de broccolisalade met amandelen en geitenkaas al mooi vastgelegd. Ook werd er een ontzettend leuk filmpje gemaakt van het maken van deze salade. Hieronder zie je het resultaat! Het was een heerlijke dag met als afsluiter een lunch van alle heerlijke geitenkaas salades die ik en de anderen maakten!
Neem trouwens ook nog een kijkje bij het recept van de Dessertsalade van gegrilde sinaasappel, mango en geitenkaas en het verslag van de Saladay voor nog meer foto’s en natuurlijk om te lezen hoe het was en wie er nog meer waren!
Ingrediënten en bereidingswijze broccolisalade met amandelen en geitenkaas
- 75 gram gemengde sla
- 1 stronk broccoli
- 1 handje amandelschaafsel
- 100 geitenkaas naturel
- 1 eetlepel yoghurt
- 1/2 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
- tuinkers
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was dan de broccoli en snijd deze in kleine roosjes.
- Schep vervolgens de broccoliroosjes om met een eetlepel olijfolie en wat zout en verdeel ze over de bakplaat.
- Rooster de broccoli in 20 à 30 minuten gaar en goudbruin en laat afkoelen.
- Doe vervolgens de gemengde sla in een grote schaal.
- Klop een dressing van een eetlepel olijfolie, de yoghurt en het citroensap en breng op smaak met peper en zout.
- Rooster dan de amandelen in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
- Verdeel de broccoliroosjes over de sla en schep de dressing erover.
- Bestrooi tenslotte met de amandelen en tuinkers en verdeel de geitenkaas erover.
- Serveer de broccolisalade met amandelen en geitenkaas met wat vers brood en eet smakelijk!
Ga jij dit recept maken? Ik hoor het graag omdat ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.