Bananen pancakes uit de oven met fruit

Bananen pancakes uit de oven met fruit

Ontbijten met bananen pancakes uit de oven met fruit

Waarom zou je van je ontbijt geen feestje maken? Met deze bananen pancakes uit de oven met fruit ben je in één keer klaar voor de hele week.

bananen pancakes uit de oven met fruit

Makkelijk en voedzaam ontbijt

De dag goed beginnen is altijd een goed idee! Niet alleen geeft het je energie voor de hele dag, je neemt ook even een moment om goed voor jezelf te zorgen. Met dit ontbijt hoef je niet eens te haasten, want je maakt het gewoon in het weekend klaar voor de hele week. Je kunt de bananen pancakes eventueel nog verwarmen, maar koud zijn ze ook lekker. Ik neem ze ook weleens als tussendoortje mee naar mijn werk, ideaal! De pancakes zijn glutenvrij en je kunt ze ook lactosevrij maken door de boter te vervangen door zonnebloemolie of een plantaardige boter.

bananen pancakes uit de oven met fruit

Bananen pancakes uit de oven

Pannenkoeken of pancakes bakken doe je meestal in de pan. Met normale pannenkoeken bak je er dan één per keer en bij pancakes hooguit een stuk of 3. Met dit recept maak je binnen 10 minuten het beslag en dan hoeft het alleen nog maar 20 minuten op een

bananen pancakes uit de oven met fruit

Gang Ontbijt
Trefwoord pancakes, pannenkoeken, rood fruit
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 8 personen

Equipment

  • bakblik
  • bakpapier
  • staafmixer of blender

Ingrediënten

  • 2 bananen geprakt
  • 2 eieren
  • 1 snuf zout
  • 115 gram gesmolten boter
  • 180 gram boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 360 gram amandelmelk
  • diepvriesfruit zoals frambozen en blauwe bessen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik van 25 x 35 cm met bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten, behalve het diepvriesfruit, in een grote maatbeker of kom en pureer dit met de staafmixer.
  • Spatel het beslag in de vorm en bestrooi met diepvriesfruit.
  • Bak de pannenkoek in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat afkoelen, snijd in stukken en bewaar in de koelkast.

Lekker ontbijten met één van deze recepten

Dit artikel bevat een affiliate link. Wanneer je iets via deze link bestelt, krijg ik een klein percentage commissie. Hiermee help je mij om de kosten van de blog acceptabel te houden en jou te voorzien van lekkere recepten. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.