Bananen pancakes uit de oven met fruit
Inhoudsopgave
Ontbijten met bananen pancakes uit de oven met fruit
Waarom zou je van je ontbijt geen feestje maken? Met deze bananen pancakes uit de oven met fruit ben je in één keer klaar voor de hele week.
Makkelijk en voedzaam ontbijt
De dag goed beginnen is altijd een goed idee! Niet alleen geeft het je energie voor de hele dag, je neemt ook even een moment om goed voor jezelf te zorgen. Met dit ontbijt hoef je niet eens te haasten, want je maakt het gewoon in het weekend klaar voor de hele week. Je kunt de bananen pancakes eventueel nog verwarmen, maar koud zijn ze ook lekker. Ik neem ze ook weleens als tussendoortje mee naar mijn werk, ideaal! De pancakes zijn glutenvrij en je kunt ze ook lactosevrij maken door de boter te vervangen door zonnebloemolie of een plantaardige boter.
Bananen pancakes uit de oven
Pannenkoeken of pancakes bakken doe je meestal in de pan. Met normale pannenkoeken bak je er dan één per keer en bij pancakes hooguit een stuk of 3. Met dit recept maak je binnen 10 minuten het beslag en dan hoeft het alleen nog maar 20 minuten op een
bananen pancakes uit de oven met fruit
Equipment
- bakblik
- bakpapier
- staafmixer of blender
Ingrediënten
- 2 bananen geprakt
- 2 eieren
- 1 snuf zout
- 115 gram gesmolten boter
- 180 gram boekweitmeel
- 2 tl bakpoeder
- 360 gram amandelmelk
- diepvriesfruit zoals frambozen en blauwe bessen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik van 25 x 35 cm met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten, behalve het diepvriesfruit, in een grote maatbeker of kom en pureer dit met de staafmixer.
- Spatel het beslag in de vorm en bestrooi met diepvriesfruit.
- Bak de pannenkoek in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
- Laat afkoelen, snijd in stukken en bewaar in de koelkast.
Lekker ontbijten met één van deze recepten
- OVERNIGHT OATS MET KOKOS EN KERSEN
- CHIA PUDDING MET FRAMBOZEN EN BRAMEN UIT HET KOOKBOEK VAN CHARLIE’S KITCHEN
- GLUTENVRIJ PECANNOTEN BROOD MET PRUIMEN EN ROZIJNEN
- VOLKOREN YOGHURT PANCAKES MET PANCETTA, GEBAKKEN EI EN AHOORNSIROOP
Dit artikel bevat een affiliate link. Wanneer je iets via deze link bestelt, krijg ik een klein percentage commissie. Hiermee help je mij om de kosten van de blog acceptabel te houden en jou te voorzien van lekkere recepten. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.
Instructies: ik ben geen bak expert…
Moet je gewoon alles door elkaar mixen?
Met mixer, met de hand of beter in de blender?
En dan in een ovenschaal/bakblik -van welk formaat?- in de voorverwarmde oven zetten?
Lijkt me super lekker, alvast bedankt voor je reactie
Hoi Janneke,
met de staafmixer of in de blender kun je alles het beste door elkaar mixen. Ik pas het aan!