Chia pudding met frambozen en bramen uit het kookboek van Charlie’s Kitchen

Chia pudding met frambozen en bramen uit het kookboek van Charlie’s Kitchen

Ik ben dol op nieuwe kookboeken! Het ontdekken van lekkere recepten, je vergapen aan mooie plaatjes en heel veel inspiratie op doen om de keuken in te duiken, I love it! Ik kreeg pas het prachtige kookboek van Charlie’s Kitchen en was verrast door de frisse uitstraling, eenvoudige maar smaakvolle recepten en bovenal alle goede tips en uitleg. Charlotte de Jong heeft niet alleen een boek en gelijknamige foodblog maar is ook de trotse coach van het #echtinbalans programma. Ik volg al een paar weken haar programma voor meer energie en balans in mijn leven. Niet alleen mentaal maar ook qua voeding. Ik wil nog beter leren hoe ik goed voor mijn lijf kan zorgen zodat ik goed in mijn vel zit en nog beter leer hoe ik met bepaalde situaties moet omgaan. Goed en bewust eten helpt daarbij en daarom is haar boek een aanrader! Ik maakte de chia pudding met frambozen en bramen uit het kookboek van Charlie’s Kitchen want ik ben gek op lekkere ontbijtjes!

Chia pudding met frambozen en bramen uit het kookboek van Charlie's Kitchen

Goed en bewust eten voor meer energie

Ik maak wel vaker chia pudding als ontbijt. Het is heel makkelijk en snel om te maken en ik hou van de structuur. Chiazaad zit bovendien vol eiwitten en omega’s en die zijn belangrijk voor genoeg energie. Ideaal als je krachttraining doet zoals ik! In het boek vind je naast lekkere ontbijt recepten ook recepten voor de lunch, het diner en tussendoortjes. Allemaal gebaseerd op goede voedingsstoffen, een lekkere smaak en meer energie. Tenslotte is er ook nog een hoofdstuk met recepten om lekker te genieten zoals een borrelbrood met kaas en knoflook. Het hoeft namelijk niet altijd gezond te zijn, als je maar de balans bewaakt.

Chia pudding met frambozen en bramen uit het kookboek van Charlie's Kitchen

Chia pudding met frambozen en bramen uit het kookboek van Charlie’s Kitchen

Dat is gelijk wat dit boek zo fijn maakt! Het is een praktische leidraad voor goed eten. Geen gekke ingrediënten, gewoon normale recepten vol van smaak. Charlotte legt helder uit wat eten voor je kan doen en gaat uit van variatie in je eetpatroon. Als voedingscoach weet ze waar jouw lijf energie van krijgt. Door bewust om te gaan met wat je eet, blijft er bovendien ruimte over om te genieten! De chia pudding met frambozen en bramen uit het kookboek van Charlie’s Kitchen is in ieder geval een blijvertje!

Chia pudding met frambozen en bramen uit het kookboek van Charlie's Kitchen

Chia pudding met frambozen en bramen uit het kookboek van Charlie’s Kitchen

Deze heerlijke chia pudding met frambozen en bramen uit het kookboek van Charlie's Kitchen is een eiwitrijke start van je dag!
Gang Ontbijt
Trefwoord bramen, chiazaad, chocolade, frambozen, kokosmelk
Bereidingstijd 10 minuten
opstijven 12 uur
Totale tijd 12 uur 10 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten

  • 125 g frambozen
  • 300 ml kokosmelk
  • 6 el chiazaad
  • 100 g bramen
  • 20 g pure chocolade (75%) geraspt
  • 1 tl gedroogde kokos

Instructies

  • Houd wat frambozen apart en pureer de rest met de kokosmelk.
  • Roer het chiazaad er door en verdeel dit over 2 glazen. Laat een nacht opstijven in de koelkast.
  • Haal de glazen uit de koelkast en garneer met de bramen, chocolade, kokos en de achtergehouden frambozen.

Notities

Ik gebruikte kokosdrink in plaats van kokosmelk. Je kunt ook amandelmelk of havermelk gebruiken. 
Chia pudding met frambozen en bramen uit het kookboek van Charlie's Kitchen

Ik ben al een hele tijd bezig met bewuster eten en meer balans in mijn leven en lijf. Mijn leven is druk en vol en dan wil ik mentaal en fysiek gezond blijven. Dat doe ik door te sporten maar ook door op mijn voeding te letten en te ontspannen. Daar helpt het #echtinbalans programma mij bij. Wil je meer lezen over waarom ik goed aan mezelf blijf werken? Lees dan ook dit artikel:2 gedachten over “Chia pudding met frambozen en bramen uit het kookboek van Charlie’s Kitchen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.