Risotto funghi met spinazie
Romige smeuïge risotto, is er iets dat meer comfort food uitstraalt dan dit? Ik ben gek op risotto en deze combinatie met de volle smaak van het gedroogde eekhoorntjesbrood is zo lekker! Deze risotto funghi met spinazie is dan ook een van mijn favorieten. De porcini neem ik trouwens altijd mee uit Frankrijk omdat je daar grotere verpakkingen hebt die meestal ook voordeliger zijn. In mijn blog over de vakantie lees je wat ik nog meer mee nam naar huis. Eet jij weleens risotto en wat is jouw favoriete smaak?
Nog meer risotto recepten vind je hier
- met prei en Hollandse garnalen
- groene aspergerisotto met raapstelenpesto
- met snijbonen en chorizo
- risotto met bleekselderij en parmaham
Ingrediënten en bereidingswijze risotto funghi met spinazie
- 250 gram risotto rijst
- 2 el witte balsamico azijn
- 1 ui
- 250 gram kastanjechampignons
- 100 gram shiitake
- 1,5 liter runderbouillon
- 2 takjes tijm en 2 takjes rozemarijn
- klontje boter
- olijfolie
- 10 gram gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini)
- 100 gram verse spinazie
- peper en zout
- extra: Parmezaanse kaas of pecorino
- Snipper de ui en verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem.
- Doe vervolgens het gedroogd eekhoorntjesbrook in een kommetje en overgiet met kokend water.
- Fruit de ui zacht en snijd de tijm en rozemarijn fijn. Voeg die dan toe aan de ui en fruit even mee.
- Voeg een klontje boter toe en doe vervolgens de risottorijst in de pan.
- Bak deze een paar minuten en blus dan af met de balsamico azijn.
- Schep een paar soeplepels van de bouillon bij de risotto en laat dit zachtjes pruttelen. Blijf goed roeren tot de bouillon is opgenomen en voeg dan nog wat bouillon toe.
- Snijd ondertussen de champignons en shiitake in plakjes.
- Zeef het gedroogd eekhoorntjesbrood en voeg het vocht toe aan de risotto.
- Snijd ook het eekhoorntjesbrood in kleine stukjes en roer door de risotto.
- Proef na 25 minuten of de risottorijst al bijna gaar is.
- Voeg dan de champignons, shiitake en spinazie toe en warm mee. Blijf goed roeren en voeg eventueel nog wat bouillon toe.
- Breng vervolgens alles op smaak met peper en zout en roer er als laatste nog een klontje boter doorheen.
- Serveer de risotto funghi met spinazie tenslotte met geraspte Parmezaanse kaas of pecorino.
Ga jij deze risotto funghi met spinazie maken? Ik hoor het dan graag want ik ben enorm benieuwd ben naar jullie bak- en kookkunsten. Tag me op Facebook, Instagram of Twitter met @debsbakery en gebruik de hashtag #debsbakerykitchen.
5 gedachten over “Risotto funghi met spinazie”
Geef een reactie
Oeh, ik hou van risotto en dit is echt een briljante combinatie. Lekker, hoor!
Dankjewel! Ik ben ook echt gek op risotto! Zo lekker!